X

Gebelik dönemi, bir kadının yaşamında diğer dönemlerden oldukça farklı duygu ve düşüncelere sahip olduğu bir dönemdir. Bu döneme özgü duyguların başında, kimi zaman biri kimi zaman diğeri baskın olan heyecan ve kaygılar gelmektedir. Bu nedenle de anne adayı olmak, başlı başına ayrı bir serüven olarak değerlendirilebilir.


Henüz gebelik dönemindeki anneler, bebeklerini karşılamadan önce çeşitli hazırlıklar yaparlar; bebeklerinin odaları, giysileri, oyuncakları hazırlanır ve belki birkaç kitapla anne, “Annelik üzerine” bilgi edinmeye çalışır. Tüm bu çabalar ve hazırlıklar son derece eşsiz ve değerlidir. Ancak doğum sonrasında anne ve bebeğin gerçekleşecek olan ilk eylemleri emzirme konusu, çoğu zaman ihmal edilmiş ya da yanlış bilgilerle başlatılmış bir konu olarak anne ve bebeğin yaşamlarında yerini alabilir. Kimi anne emzirme başlangıcına biraz daha hazırken, kimi anne ise hazırlıksız başlayabilir. Aslında emzirme başlangıcı öyle enine boyuna bir hazırlık gerektirmez. Çünkü emzirmek normal ve doğal bir eylemdir.


Ancak, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan “Hangi bilgi doğru?” sorunu, bizleri “Emzirme hakkındaki doğru bilgiler nelerdir?” sorusuna da götürür. Bu nedenle, öncelikle anne adaylarına emzirme üzerine kısa kısa bilgiler vermek doğru bir yol olabilir.