X

Geçen hafta Amerika’dan geldikten sonra gerek orada beslenmemin değişmesinden gelen rahatsızlıktan gerek uçak ödeminden kurtulmak için yine beni çok rahatlatan smoothie detoksunu yapayım dedim. Daha önce nasıl yaptığımı "Toplu ayin gibi toplu detoks yapıyoruz" yazımda anlatmıştım.


Başladım ama üçüncü günde yağmur yağması ile canım sıcak şeyler istedi. Çorbaya geçiş yaptım fakat bu sırada benimle 7 gün smoothie hafiflemesini tamamlamak isteyen Instagram takipçilerim tarifsiz kaldı. Ben de hepsini burada bir araya toplamak istedim. Burada size yeni yedi tane smoothie tarifi geçiyorum. Bu smoothieler dışarıda içtikleriniz kadar, eve gelen sıvı detoks suları kadar lezzetli olmayabilir. Onların daha çok satış kaygısı olduğu için, smoothielerin tadını güzel yapmak zorundalar. Bu da nasıl oluyor? Tabii ki meyvesini arttırarak. Fakat benim ana beslenme kurallarımda akşam meyve yemek olmadığı ve sizlere de tavsiye etmediğim için benim smoothieler ya şekeri düşük meyvelerle ya da meyvesiz, fazlaca yeşilli.. Ama etkili. Önemli olanı da etkili olması bence. Sonuçta bu bir hafifleme programı.


Eğer tatilden döndüyseniz, 1-2 kilo fazlanız varsa, böyle bir beslenme şeklini 7 gün deneyin derim. İnanın hiç aç kalmadan hafiflersiniz ama bir önceki yazıyı mutlaka okumanızı rica edeceğim. Bunu yaparken hiçbir besinden eksik kalmamamız lazım. Bu bir detoks programı değildir. Sadece sıkılmadan, katı besinlerden mahrum kalmadan bir hafifleme programıdır.


Gün 1

Aslında bu geçen haftaki yazımda yer alıyor ama toplu olarak bir yerde durması için buraya da tekrar ekliyorum.


Gün 2


Gün 3


Gün 4


Gün 5


Gün 6


Gün 7


Herkese sağlıklı, mutlu ve şekersiz günler dilerim.

www.semasumeli.com