X

Bu yazıma başlamadan önce, geçen sene bu haftada yazdığım yazıyı okudum. "Vay be!" dedim, sanki şimdiki Sema, o Sema değil. İnsanda nasıl değişiklikler oluyor... İşte yazı yazmayı bu yüzden seviyorum. Söz uçuyor, yazı kalıyor. Yazdıklarım, anılarım, beni unuttuğum diğer benlere geri götürüyor. Geçen sene bugünlerde yoğun bir üzüntü içindeydim, şu anda da çok mutluyum. Yine gördük ki, bu hayatta her şey geçiyor. İnsan her şeye alışıyor.


Geçen seneki yazımdan alıntıdır. Bakın geçen sene neler hedeflemişim...



Bu hedeflerdeki şimdiki durumum:



Şimdi 2019’da yeni hedeflerim var. Yine yazmak istiyorum çünkü inşallah seneye bu zaman bunları okumak yine çok iyi gelecek. Size de yazmanızı öneririm. Açıp okumak pek keyifli oluyor.



Şimdi Yılbaşı günü yemekler, içmeler biraz kaçıyor. Ben bu yüzden bari tatlınız sağlıklı olsun diye size buraya harika bir cheesecake’in kuzeni tarifi bırakmak istedim. Adına Kuzen Larry diyelim mi? Cheesecake dersem ayıp olur çünkü.





Sadece 4 malzemeli, çok lezzetli.


Taban :

1/2 su bardağı hindistancevizi unu kullandım. Sizde hindistancevizi unu yoksa bir su bardağı dilediğiniz başka bir un kullanabilirsiniz ama o zaman içine yine 2 yemek kaşığı kadar kuru hindistancevizi katmanızı öneririm. Sıvı miktarı değişebilir. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur oluyor.


7 yemek kaşığı su


2 tatlı kaşığı soğuk sade yağ veya tereyağı


Hepsini karıştırdım, yoğurdum, 18 cm çapında kilitli tart kabına yağlı kağıt serip yaydım. 160 derecede 15 dakika pişti. Ben tatlı çok sevmediğim için tabana bir şey eklemedim ama tabana dilerseniz 2 hurmayı ezip ekleyebilirsiniz.


Dolgusu :

4 yemek kaşığı ricotta peyniri. Büyük marketlerde var. Bu, cheesecake’in olmazsa olmazı. O kremamsı havayı veren, bu peynir.


4 tatlı kaşığı bal


1 çay kaşığı limon suyu


Hepsini kasede karıştırdım. Pişmiş, soğumuş tabanın üstüne yaydım. Fotoğrafta süsleme çilek ile ama şu anda mevsimi değil. Dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. 1 saat buzdolabında bekliyor ve hazır.


Herkesin, yapmak istediği her şeyin gerçekleştiği, mükemmel bir yıl olmasını dilerim. Şu geyiği de yapmazsam olmaz: Seneye görüşürüz…


Herkese sağlıklı, mutlu ve şekersiz bir yeni yıl dilerim.


Sevgiler