X

Merhabalar Yeşim Hanım, çok kötü bir durum içerisindeyim 2 yıllık ciddi bir ilişkim var bu ilişki içerisinde inişlerim ve çıkışlarım oldu ama kız arkadaşım her kavganın sonunda ben ayrılmak istiyorum diyor bana. Bunu kendi kendine çözüm haline getirmiş, ne kadar anlatsam, ne kadar dil döksem de bu huyundan vazgeçmedi. Ufacık bir şeye hemen sinirlenip parlıyor, her şey daha çok karışıyor. Ben 2 yıl boyunca hep alttan aldım, şöyle diyeyim; ben 100 sefer alttan aldıysam o 10 sefer alttan aldı. Aramızda bu konuda dağlar kadar fark var. Şu an yine ayrılmak istiyor. Benim içimin bir yanı bu acıya katlanmak istemiyor, ben de vazgeçmek istiyorum, fakat diğer tarafım korkuyor ayrılırsam ne yaparım, yeni bir başlangıç beni korkutuyor, yeniden her şeyini başkasına anlatmak, karşındakini tanımak bana çok yorucu geliyor. Şu an arada kaldım, çok sıkıştım telefonda konuşurken ayrılmayalım diyorum, ama kapatınca neden öyle dedim diyorum, kendimi ondan alamıyorum. Anlayacağınız vazgeçemiyorum, vazgeçiremiyorum kendimi ondan. Ne olursunuz yalvarırım bana yardım edin… Şimdiden teşekkür ederim.

Rumuz: Bedevi



Yeşim Tijen’in cevabı:

Sevgili okurum, öyle bir an gelir ki değil başkasından insan kendinden bile vazgeçebiliyor yaşamında. İnsan canına tak ettiğinde her şeyden vazgeçebilir, geçmeli de, doğru olan bu. Kıymet bilmeyen biriyle beraber olmak kadar zoru yoktur. Yazdıklarımı okuyunca kendi ilişkinizi benim gözümle göreceksiniz ve vazgeçeceksiniz. Sizden daha mı önemli bu sevgi? Ne hale getirmiş bu genç kıza duyduğunuz sevgiyi ve sizi, neyin mücadelesini veriyorsunuz? Bir sevgiliyi kaybetmemenin… Peki, değiyor mu bu mücadeleye? Siz sevdiğiniz için değiyor gibi gözükse de size ben dışarıdan bir gözle bakınca bu kadar emeğinize değmemiş diyeceğim üzülerek. Sevgili olmak demek bir sevgiyi iki kişi yaşamak demektir. Tek kişi değil, beraberce sahiplenerek yaşanmalı sevgiler.


Size sormak istiyorum daha nereye kadar alttan alacaksınız? Bu alttan almalarla gerçekten siz, siz misiniz? O zaman çok aciz gözüküyorsunuz dışarıdan. Lütfen kırılmayın, gözüken o. Ben dışarıdan sizi böyle görüyorken sürekli her ne yaptıysa amenna diyen bir erkeği, bu genç kız nasıl görür söyleyeyim; “Ben ne yaparsam yapayım, ohh nasılsa vazgeçmez benden,” bu kadar kolay bir erkek olmayın. Sevginize sahip çıkmanız çok anlamlı ve değerli gelmiş olsa da bana yaşadıklarınızı ölçüp biçip herkesi yaşamınızda hak ettiği yere koymalısınız, yoksa hep yıpranan, acı çeken siz olursunuz. Yeter demekten çekinmeyin. Bu genç kız oyun dışı kalmayı çoktan hak etmiş bile. O zaman size de hayatınızdan çıkış kapısını göstermek kalıyor. Ayrılalım mı diyor, “Çok mu istiyorsun, ayrılalım peki!” diyerek çıkın hayatından. Genç kızlar karşısında kararlı, dik duran bir erkeği görmek isterler. Evirip çevirmekte zorlandıkları ilkeli, kararlı davranışlarından ötürü çekinip saygı da duydukları. İşte böyle biri olunca karşılarında kaybetme korkusunu da yaşarlar. Zırt pırt iki de bir ayrılmaya kalkmak şöyle dursun, siz ayrılırsınız diye ödleri kopar, korkarlar. Sevmek, değer vermek, sahip çıkmak bunların hepsi bir sevgiye yakışan duygular, diğer taraftan bir erkeğe yakışan da gururuyla oynatmamak. Çok sevse de,onun yokluğunu bile göze alıp başını dik tutabilmektir.


Siz bu genç kıza, ona olan zaafınızı o kadar belli etmişsiniz ki değerinizi yeterince algılayamamış. O zaman bir dersi hak etmiş değil mi sizce de? Öncelikle size şunu söylemeliyim, gerçekten onun için değerliyse hayatındaki varlığınız, o da vazgeçmeyecektir. Nasıl siz onu değerli bulduğunuz sevdiğiniz için vazgeçmiyorsunuz, bu kızlar için de böyledir. Bir şekilde sizinle barışmak, yeniden beraber olmak için yollar arayacaktır, siz kılınızı bile kıpırdatmayın. Bu ayrılık süresince kimseyle bir ilişkiye girmeye çalışmayın, onun etrafında da olmamaya gayret edin ki sizin gerçekten de onu umursamadığınıza inansın. İçe dönük değil, arkadaşlarınızla gezip dolaşarak vakit geçirin. Bu ayrılık acısını daha az yaşayın. Bu genç kızımız da bu arada düşünsün, bu yaşadığı ayrılıktan dersini çıkarsın, hayatındaki eksikliğinizi hissetsin. İki senedir ayrılamadığınıza göre değersiz de değilsiniz onun gözünde sadece biraz sevgi şımarığı olmuş. Tahminim, barışmaya çalışacaktır. Size ulaştığında çok hevesli ve istekli gözükmeyin, endişeleriniz olduğunu, bu davranışlarından bıktığınızı söyleyin. Kolay lokma değilsiniz artık bunu hissetsin ve zaten kolay lokma olmayın sevgili okurum.


Haklısınız yeni bir ilişki, yeni bir emek demek, ama ya daha mutlu olacaksanız? Sizi hak etmiyorsa bu genç kızda takılı kalmayın. Ayrılırsanız, o da size dönmezse aslanlar gibi bir süre acı çekip sonra da unutursunuz, olacak olan bu. Yapamam, vazgeçemem sözcükleriyle kendi gücünüzü küçümsüyorsunuz. Aslında ben sizin bu kadar güçsüz bir genç olduğunuzu da hiç sanmıyorum. Henüz kendinizi tanımıyorsunuz. Hepsi bu yaşamda size çeşitli şekillerde, yaşadığınız olaylarla kendinizi tanıtacak ve siz de içinizdeki o güçlü genci gördükçe kendinize daha çok inanıp seveceksiniz. Size düşen korkunuzdan korkmak değil, bu korkunuzun üzerine gitmek. O halde, o korkunun üzerine gidin sevgili okurum. Kimler unutulmamış ki, hele hele hak etmeyeni zaten unutun gitsin. Bana yardım edin demişsiniz, sözcüklerim ruhunuzda ve aklınızda yer bulursa şayet, yardımcı olmuşumdur. Sevgiler...


***



Çözemediğiniz sorunlarınızı rumuzunuzla yazın, Yeşim Tijen size önerilerde bulunsun. Yeşim'le Hayat Bilgisi her zaman sizin yanınızda...

İşte sorularınızı gönderebileceğiniz adres: yesimilehayatbilgisi@gmail.com

Twitter: @yesimtijen