X

Yeşim Hanım merhaba,


İnternette yazdıklarınızı okudum ve sizden içinden çıkamadığım, beni yerle bir eden durumumla ilgili tavsiye istiyorum. Şu an pek sağlıklı düşünemiyorum çünkü. Hiç olmayacak, çok yanlış birine aşık oldum ve aynı yerde çalışıyoruz. Evli… Başta benden hoşlanıyordu ve bir ilişki yaşamayı kendisi istedi. Cinsel birliktelik istedi ama ben daha önce kimseyle birlikte olmadım. Bunu da söyledim, biliyordu ve “İlla beraber olmak zorunda değiliz, bir yere kadar yaşarız bir şeyleri” dedi. Ben de hoşlandığım, etkilendiğim için kabul ettim ama beni etkileyen, sanırım, tipi falan değildi. İş yerimde müdür bu kişi ve öyle sert, otoriter birinin benle ilgilenmesi hoşuma gitti. Birkaç ay gezdik, tozduk benle çok ilgilendi, beni etkiledi ama sonra bir baktım, benim kıskançlıklarım veya kendine aşık olmaya başlamış olmam onu ürküttü, sanırım. Benden uzaklaştı, “Bu şekilde giderse, yani aşırı kıskançlık, hesap sormalar falan olursa ben devam etmek istemem daha” dedi. Kıskançlığımın sebebi de iş yerinden başka bir kızla da flörtleşiyor. Ben bunu gördüm, kendisine söyleyince yalanladı, bahane uydurdu. Tarzı, flörtöz bir tip yani. Ben onu unutabilmek, kafamdan atmak istiyorum. Uzak durdum ama birkaç gün sonra tekrar döndüm, dayanamadım. Bu defa tamamen bırakmak istiyorum, hem daha fazla gözünde gurursuzlaşmak istemiyorum ama hem de sürekli onu düşünüp sağlığımı bozmak istemiyorum. Onun gözünde değerimi daha fazla arttırmak için ne yapmalıyım?


Çok uzattım ama umarım yardımcı olursunuz.



Yeşim Tijen’in cevabı:


Akılsız kadınların işi her daim zor, sevgili okurlar. Niye mi? Evli bir adam, üstelik adam bir iş yerinde müdür, çalışanlarla aşk yaşıyor. Evli bir adam, genç bir kızın günahına nasıl girer, onun masum hayallerini nasıl siyaha boyar? Genç kız safsa, akılsızsa erkeğin de niyeti bozuksa acımadan o hayalleri siyaha boyar. Ona ne olacak, karısı öğrense affedecek, yaşadıkları yanına kar kalacak ama genç kızlar nasıl bilmez evli bir erkekle ilişki yaşanmayacağını, onun bu ilişkiyi yaşadığı için evliliğini bozmayacağını? Sanırım tek bir düşünceye kapılınıyor: “Ayırırım.” Bu, saflıktan da öteye geçmek oluyor, sevgili okurlar. Evli erkeklerin tek bir niyeti var, cinselliği yaşamak, kendilerini motive etmek, tekdüze giden hayatlarına bir başka kadınla onun renklerini katmak, heyecan duymak… Siz ne düşünceyle bu ilişkiye hayatınızda yer verdiniz, sevgili okurum? “Ayırırım” dediniz muhtemelen ama adam size en baştan niyetini söylemiş, “Aç koynunu, ben giricem” demiş. Hangi düzgün adam bu şekilde birine yanaşır? Hangi akıllı genç kız, evli bir adamla ilişki yaşar veya bu ilişki için ona cesaret verir? Ancak aklı olmayanlar çünkü sonuç hep kadınların gözyaşlarıyla doludur.


Düşünmeliydiniz, sevgili okurum, siz düşünmekten aciz miydiniz? “Bu ilişkiyi yaşarsam bana ne zararı olur ya da ne faydası olur?” diye hiç mi kendi kendinize sorular sormadınız? Düşünmez de balıklama dalarsanız sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsınız. Şimdi, bütün bu yaşadıklarınıza rağmen hala onun gözünde değerinizi yükseltme derdindesiniz. Derdiniz bu olmamalı, sevgili okurum, derdiniz “Böyle bir hataya nasıl düştüm?” olmalıydı. Sizi kullanmasına nasıl izin verdiğiniz olmalıydı. Sanırım yeterince akıllanmamışşsınız. Hala bu ilişkinin peşindesiniz. Size ne kiminle görüştüğünden? Siz kendinizi bu ilişkiden tamamen kurtarmaya bakmalısınız. Hatta o iş yerinden ayrılıp başka bir işe geçmek şansınız varsa bunu değerlendirin, biliyorum, şimdilerde iş aslanın ağzında ama varsa böyle bir şansınız hemen değerlendirmelisiniz. O işte çalışmaya devam edecekseniz, müdür ve çalışan kişi konumundan öteye geçmemeyi bilmelisiniz. Siz bilirseniz, o da haddini bilmek zorunda kalacaktır. Kendi kendinizi de bu yaşadıklarınızı sorgulamak zorundasınız. “Bu ilişkiye meyil edecek kadar aciz ve akılsız mıyım?” Bu tarz, “akılsız” kelimelerimden dolayı bana kırılmayın, biri bunu size söylemeli.


Kendinizi aklen ve manen geliştirmeye başlamalısınız yoksa yanlışlarınız bununla sınırlı kalmayacak, bunu biliyorum.


Şimdi size hadi bundan sonra genç bir kıza yakışır davranışlarda olun, diyorum.


Sevgiler benim sevgili okurlarım…