X

Porno kültürü onu olmazsa olmazlar arasında gösteredursun, aslında anal seks birçok kadın için seksteki kırmızı çizgilerden ve ‘olmazlardan’ biri. Acı verici olmasının yanı sıra, vulvada ve klitoriste bulunan sinir uçlarıyla kıyaslandığında anal bölgede çok az uyarıcı sinir ucu bulunması, tuvaletini kaçırmaktan korkmak gibi nedenlerle birçok kadın anal seksten kaçınırken, %40 gibi bir çoğunluk da anal seksi normal ve keyifli buluyor.


Uzmanların fiziksel özelliklerimizi de dikkate alarak, anal seksi güvenli ve eğlenceli bir şekilde yapabilmek için bazı önerileri var:


1- Kayganlaştırıcı kullanın

Vajina, cinsel ilişki sırasında ıslanıp genişleyerek penisin rahatlıkla içeri girebilmesi için hazırlanır ve özel kayganlaştırıcı sıvılar salgılar. Ancak anüs (makat) bölgesinin kendi kendini nemlendirme ve kayganlaştırma özelliği yoktur. Doğal içerikli ve su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanmak, anüsün içerisine penis (ya da seks oyuncağı) girişini oldukça kolay hale getirecektir.


2- Seks oyuncaklarına dikkat edin

Her seks oyuncağı anal seks sırasında kullanmak için uygun değildir. Birçok seks oyuncağı vajina içerisine girmeye uygundur, çünkü vajina kanalının bir sonu vardır ve (genel kanının aksine) burada bir nesnenin kaybolması imkansızdır. Ancak anüs, doğrudan rektuma ve oradan da bağırsaklara açılır ve herhang bir nesne buradan girdiğinde bağırsaklara doğru yol alabilir; bu durumda ancak medikal bir işlemle çıkarılabilir. Anal seks sırasında seks oyuncağı kullanılacaksa, muhakkak tamamen içeri girmesini önleyen bir kulp ya da çıkıntı bulunduran oyuncaklar tercih edilmelidir.


3- Prezervatif kullanın

Anal seks sırasında hamile kalmak imkansızdır ancak yine de, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve enfeksiyon riskinden korunmak için anal seks sırasında prezervatif kullanılmalıdır. Partnerinizin herhangi bir hastalık taşımadığından emin olsanız bile, penisin enfeksiyon kapma ihtimaline karşı prezervatif ihmal edilmemelidir.



4- Hazırlık yapın

Anal seks yapmadan önce bağırsaklarınızı tamamen boşaltmak, ilişki sırasında hoş olmayan sürprizler yaşanması ihtimalini ortadan kaldıracaktır. İçinizin rahat etmesi için eczaneden temin edeceğiniz bir lavman setiyle de bağırsaklarınızı boşaltmayı kolaylaştırabilirsiniz. Bunun dışında, anal sekse psikolojik olarak hazırlanmak için de partnerinizle denemeden önce kendi kendinize denemeler yapabilir, elinizi ya da seks oyuncağınızı kullanarak anüs çevresini gevşetmeyi deneyebilirsiniz.


5- Rahatlayın

Seks bir gevşeme işidir. Anal seks de öyle! Partnerinizle zaman geçirirken acele etmeyin, ön sevişmeyi uzun tutun ve bedeninizin tamamen gevşemesi ve hazza açık hale gelmesi için birbirinizi hazırlayın. Bu noktada iletişim kurmak çok önemlidir. Taraflar birbirlerinin arzularından ve hassas noktalarından haberdar olmalı ve birbirine zaman tanımalıdır.


6- İstemiyorsanız, yapmayın!

Seksin her alanında geçerli bir kural olan ‘rıza’ kavramı, konu anal seks olunca daha da önem kazanıyor. Çünkü kadın hazır hissetmiyorken yapılan anal seks, anüste ciddi yırtılmalara ve yaralanmalara neden olabilirken, psikolojik olarak da uzun vadeli olumsuz etkiler bırakabilir. Asla partnerinizi mutlu etmek için istemediğiniz bir şeye evet demeyin ve kendinizi hazır hissetmiyorsanız, partnerinizle doğru ve açık iletişim kuramadığınızı hissediyorsanız, anal seksi bir zorunluluk olarak görüp denemekten kaçının.