X

Hayatın temel döngüsü içerisinde kimi zaman iyi kimi zaman ise kötü olarak addettiğimiz anlarla karşılaşmışızdır hepimiz. Bazen anlara veya olaylara o kadar fazla odaklanırız ki içinde bulunduğumuz durum daha da fazla problem haline gelmeye başlar. Boşanma kararı almak, çelişkiler yaşamak ve emin olmaya çalışmak, yeni bir hayatı planlamak, iyi ve kötü alışkanlıklardan sıyrılmak haliyle kolay bir durum değildir. Bu nedenle zaman zaman sevdiğimiz ve değer verdiğimiz insanlardan tavsiyeler duymayı arzu ederiz. Beklediğimizin aksine gelen yorum ve fikirler olduğunda ise karmaşaya düşer ve tabiri caiz ise zihnen kördüğüm oluveririz.


Evlilik birliğinin sona erdirilmesi diğer bir deyişle boşanma kararının alınması; boşanma süreci, varsa çocukların velayeti, mal paylaşımı ve diğer aşamaların tamamından çok daha zorlu olmaktadır. Taraflardan her ikisi de birlikte boşanma iradesini göstermekte ise anlaşarak ve uzlaşarak boşanmanın ve süreci uzatmamanın iki taraf için de en doğru seçenek olduğu göz ardı edilmemelidir. Taraflardan biri boşanmak istemiyorsa veya boşanmak istemesine rağmen çocuğun velayeti veya mal paylaşımı gibi hususlarda uzlaşmayı reddediyorsa boşanma süreci anlaşmalı boşanmaya oranla biraz daha uzun olabilmektedir.


Boşanma açısından dikkat edilmesi gereken bazı hususlara aşağıda kısaca değinmek istedim. Diğer yazılarımla birlikte daha spesifik hususlarda hukuki değerlendirmeler ile birlikte aşama aşama ilerleyeceğiz.


Boşanma kararı konusunda net iseniz işte yapılması gerekenler




"İnsan ömrünün en önemli olayı iyi bir eş seçimidir" demiş Brusus. Ancak iyi ve kötü ayrımının subjektif değerlendirmeler olduğu ile her zaman olumlu bir başlangıcın varlığını unutmamak gerekir diye eklemeliyim.


Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle..


Avukat Tuğsan YILMAZ