X

Avokado yağının birçok kullanım alanı var. Nemlendirme özelliğiyle öne çıkan bu yağın kullanım alanlarını ve faydalarına göz atalım:


Kullanım alanları

1- Yemekler





2- Cilt bakımı








3- Saç bakımı








Faydaları

1- Göz altı morlukları ve kırışıklar

Yoğun nemlendirme özelliği sayesinde göz altındaki morluklarınızın azalmasına, yorgun görünümünüzün dağılmasına ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.


2- Cilt hastalıkları

Nemlendirici özelliği bu alanda da karşımıza çıkıyor. Egzamadan kepeğe kadar kuruluğun ciddi sorunlar yarattığı hastalıklara iyi geliyor.


3- Antioksidan

Avokado yağının diğer tüm antioksidan sebze ve meyvelerle desteklenmesi sayesinde vücudunuzda belirgin değişiklikler yarattığını ve hatta kilo vermenize fayda sağladığını göreceksiniz.


4- Kalp sağlığı

Kolestrolü dengelemesi sayesinde kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca içerdiği Omega 3 sayesinde vücudunuz için oldukça faydalı.


5- UV ışınları

Tıpkı bir güneş kremi gibi dışarıya çıkmadan önce cildinize avokado yağını yedirmeniz sizin için bundan sonrası için vazgeçilmez olabilir.


6- Cilt lekeleri

Güneşeçıktıktan sonra oluşan cilt lekeleri ve çillerinizden memnun değilseniz ciltteki hızlı onarımı sağlamak adına avokado yağı sürebilirsiniz.


7- Sivilce ve akne

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde tıpkı gece yatmadan önce sürdüğünüz serumlar kadar cildinizdeki problemlerle savaşmada önemli rol oynuyor.