X

Biberiye nedir?

Biberiye, uzun yıllardır baharat, çay ve esans olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişir ve boyu 2 metreye kadar çıkabilir. Mavi ya da eflatun renkli, hoş kokulu çiçeklerinden esans elde edilir. Doğal bir antioksidandır, yiyeceklerin raf ömrünü uzatır.


Biberiyenin içerdiği vitamin ve mineraller

Biberiyenin içerisinde bol miktarda A ve C vitamini, B6 vitamini bulunur. İçeriğinde mineral olarak da magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir vardır.


Biberiyenin faydaları nelerdir?


Sindirim sistemine iyi gelir

İltihap gidericidir. Mide ülseri hazımsızlık ve bağırsak sorunları için doğal ilaç niyetine kullanılır.


Kansere karşı savaşır

Biberiyenin içerisinde bulunan karnosol, rosmarinik, betülinik ve karnosik-asit gibi maddeler kansere karşı koruyucudur. Lösemi, cilt, meme, karaciğer, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı savaşır. Doktora danışarak, kemoterapi esnasında kullanılabilir.


Bağışıklık sistemini güçlendirir

Antioksidan özelliği sayesinde, vücutta bulunan bağışıklık sistemine destek savunma hattı oluşturur ve birçok hastalığa karşı koruyucudur.


Sinir sistemini korur

İçeriğinde bulunan karnosik ve rosmarinik asitler sayesinde nöronlarda meydana gelebilen bozulmaları önler. Alzheimer, bunama ve parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde oldukça yardımcıdır. Odaklanmayı sağlar.


İdrar söktürücüdür

Suyun vücuttan atılımını hızlandırır, böylece vücuttaki aşırı yağları ve tuzları daha kolay atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda tiroid fonksiyon bozukluğu hastalarında görülen üremiyi iyileştirmede yardımcıdır.


Biberiyenin bir diğer faydaları;








Biberiye yağının faydaları nelerdir?










Biberiye yağı kullanımı







Biberiye çayı nasıl yapılır?

1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını bir fincan suda kaynatın ve biraz bekledikten sonra içmeye hazır. Afiyet olsun.


Biberiye mutfakta nasıl kullanılır?

Etlerin marine sürecinde kullanılır, çok lezzet kadar. Limonataya taze biberiye katılabilir. Pizza yapımında biberye kurusu kullanılabilir. Kıymaya biberiye özü eklenebilir, böylelikle et pişerken kansere sebep olan oluşumlar engellenir.



Biberiyenin zararları nelerdir?