X

Cildiniz, sizi temsil eden bir aynadır. Cilt temizliğinde üç temel aşama söz konusudur. Bu aşamaların arasında; genel yüz temizliği, peeling (arındırma) ve maske uygulaması yer almaktadır. Ergenlik dönemi ile cilt dokusunda değişmeler meydana gelmektedir. Bu değişmeler, cilt sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Sivilce problemleri başta olmak üzere siyah nokta ve T bölgesinin yağlanması sıklıkla karşılaşılan cilt problemleridir. Sağlıklı bir cildin ön şartı derinlemesine temizliktir. Sizler için derlediğimiz doğal temizlik yöntemleri ile ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.



Esmer şeker ile peeling uygulaması

Esmer şekerin tanecikli yapısı, cilt dokusunu arındırır. Esmer şeker ile yapılan peeling uygulaması, cilt dokusuna yumuşaklık kazandırır.


Esmer şekerli peeling malzemeleri:




Dilerseniz malzemeleri küçük bir kavanozda saklayabilirsiniz.




Taze arı poleni maskesi

Arı poleni, besin takviyesi olarak bilinir. Arı poleninin içerisinde yer alan H vitamini cilt dokusunu gençleştirir. Bu maske, gençlik anahtarı olarak da anılır.


Taze arı poleni maskesi için malzemeler:



Temizlenmiş cildinize uyguladığınız maskeyi, 1 saat kadar bekletebilirsiniz.


Dilerseniz maskeyi önceden hazırlayarak, oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.





Gül toniği

Hassas ve alerjik cilt yapılarına uyum sağlayan gül toniği, cilt kızarıklarının gidirilmesine yardımcı olur. Gül toniği, yüz ve boyun çevresine de uygulanabilir.


Gül toniği için malzemeler:





Cam şişe içerisinde malzemeleri hazırlayınız. Hazırladığınız toniği, temizlenmiş bir cilde uygulayınız.




Çilek maskesi

Çilek, içerisinde folik asit içerir. Folik asit, hücrenin yenilenmesini sağlar. Çilek maskesi, ciltteki ölü deriyi arındırarak, yumuşak bir doku kazandırır. Çilek maskesi sivilce ve siyah nokta oluşumunu önler.


Çilek maskesi için malzemeler:



Çilek maskesini, temizlenmiş bir cilde uygulayınız. Bu karışımı 20 dakika boyunca maskeyi yüzünüzde bekletebilirsiniz.


Öneri: Maske tariflerini uygulamadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Güzellik maskelerini hafta 1-2 kez uygulayabilirsiniz. Gözeneklerin sıkı bir görünüm kazanması için cilt toniğini düzenli bir şekilde uygulayın. Cildinizi zararlı güneş ışınlarında korumak için güneş kremi kullanmaya özen gösterin.