X

Hamilelik bazen heyecanlı bir bekleyiş sürecinden sonra gerçekleşen bir yolculuktur... Eğer siz de hamile kalmaya karar verdiyseniz ve bunu planlı ve hızlı bir şekilde denemek istiyorsanız, ipuçlarımızı gözden geçirin:


Tiroit bezinin iyi çalıştığından emin olun

Tiroit rahatsızlığı özellikle 20’li ve 30’lu yaşlardaki kadınlarda oldukça yaygındır. Tiroit bezi rahatsızlığı hamileliği olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple eğer tiroit bezi rahatsızlığınız varsa, sağlıklı bir şekilde hamile kalabilmek için tiroit hormonlarınızı kontrol altında tutmak ya da tedavi olmanız gerekmektedir.




Zengin ve dengeli beslenin

Sağlıklı bir hamilelik için dengeli beslenmek zorundasınız. Yalnız bu sadece sizin için geçerli değil, partnerinizin de beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Besin değeri açısından zengin gıdalarla ve dengeli beslenmek bu süreci hızlandıracaktır. İyi ve dengeli beslenmenin önemini hafife almayın.


Yumurtlama döneminizi hesaplayın

Yalnızca yumurtlama gününüzde ilişkiye girerseniz hamile kalabilirsiniz. Bunun için aylık döngülerinizi takip edebilir, yumurtlama dönemlerinizi takip edebilirsiniz. Bunun için adet dönemlerinizi kaydedeceğiniz mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde yumurtlama testi olarak bilinen ve gebelik testine benzeyen araçlar da size hamile kalmak için en uygun günün hangisi olduğuna dair fikir verecektir.



Alternatif seks günleri

Her güne alternatif olarak belirlediğiniz dönemlerde seks yapmak hem performansınızı hem de hamile kalma şansınızı arttıracaktır.


Seks için misyoner pozisyonu kullanın

Hamile kalmak isteyenler için genellikle misyoner pozisyon önerilir. Yani hızlı hamile kalmak istiyorsanız daha çok bu pozisyonu tercih etmelisiniz.