X

Hamileliğin 21. haftasında bebeğiniz


Bebeğiniz git gide daha hareketli olmaya başlıyor ve artık sizi duyabiliyor! Minik tekmeler başladığında imkanınız varsa sessizce oturup onu takip etmeyi deneyin. Farklı zamanlardaki hareketlerin benzerliği sizi şaşırttığı kadar eğlendirebilir de.


21. haftada bebeğinizin boyu yaklaşık 26 santim, kilosu ise 320-400 gram aralığında. Orta boy bir havuç kadar olduğunu düşünebilirsiniz.


21 haftalık bebek görüntüsü:






Hamileliğin 21. haftasında annede meydana gelen değişiklikler


Karnınız hala o kadar da büyük değil ama siz yine de kendinizi biraz fazla şişmiş gibi hissediyor olabilirsiniz. Endişelenmeyin, vücudunuzda önemli bir değişim gerçekleşiyor. Egzersiz ve dinlenme için kendinize bolca zaman ayırmayı ihmal etmeyin.



20. haftadan sonra bazı gebelerin vücutlarındaki yağ oranı arttığından, sivilcelerden şikayet etmeye başlayabilirler. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, doğal ve yumuşak sabunlar/yüz temizleyiciler kullanmayı deneyin ve yüzünüzü her gün mutlaka yıkayın. Eğer makyaj yapıyorsanız yağsız ürünler kullanmaya çalışın. Herhangi bir sivilce kremi kullanmaya karar verirseniz doktorunuza danışmayı unutmayın.






Hamileliğin 21. haftasına dair uzman görüşü:

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Derelioğlu hamileliğin 21. haftasında vücuttaki değişimleri şöyle anlatıyor: