X

Hamilelikte öksürük şikâyeti pek çok anne adayının kafasını karıştıran bir konu. Yediğimiz içtiğimiz her şeyi iki defa düşündüğümüz bu hassas dönemde öksürüğü kesmek için kullandığımız basit yöntemler bile gebelik ve bebek için zararlı olabileceğinden ne yazık ki çoğu zaman öksürüğün kendiliğinden geçmesini bekliyoruz.


Hamilelikte öksürük neden olur?

Çeşitli sebeplerde boğazda ve üst solunum yollarında tahriş irritasyonların oluşması öksürüğe neden olur. Hamilelikte de alerjik durumlar, soğuk algınlığı, astım, mide reflüsü gibi durumlar öksürüğe neden olabilir, hamilelikte görülen öksürüğün hamilelikle doğrudan bağlantısı yoktur.


Hamilelikte öksürük şurubu kullanımı

Hamile değilken kullanabildiğimiz ilaçların içeriğindeki etken maddelerin çoğu hamilelikte anneye ve bebeğe ciddi zararlar verebileceğinden, doktorunuzun özellikle önermediği hiçbir ilacı ve öksürük şurubunu kullanmamanız gerekir.



Hamilelikte aşırı öksürük bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte sürekli öksürmek, karnın kasılmasına da neden olur ve bazen bebeğin hareketlerini de etkileyebilir. Ancak karnınızda hissettiğiniz rahatsızlığa rağmen öksürüğün bebeğe doğrudan bir zararı yoktur.


Hamilelikte öksürük nasıl geçer?