X

İlişkinizin ne kadar sürdüğünün neticede pek önemi kalmıyor, ayrılık ayrılıktır! Bir süredir ‘sevgilim’ dediğiniz kişinin hayatınızdan çıkması, günlük rutinlerinizin değişmesi, ruh halinizin bazen hafifçe, bazen derinden sarsılması demek.


Elbette her ayrılık ‘kesin son’ anlamına gelmiyor, geri dönüş her zaman mümkün, küllerinden yeniden doğabilir bazı aşklar... Ancak ayrılık süreci, iki taraf için de ciddi zararlara neden olabiliyor.


Bu gelgitli ruh halleri içerisinde pişman olacağınız bir şey yapmamak için, bazı ayrılık kurallarına dikkat etmelisiniz:


Kararsız olmayın

Net olun! Bittiyse bitmiştir. Bir kere ayrılmaya karar verdikten sonra, tam anlamıyla kendinizi o hikayeden ayırmalısınız. Elbette tekrar bir araya gelme ihtimaliniz olabilir ancak ayrılık aşamasına gelmek, halihazırda ilişkinin yürümediğine dair en açık işarettir! İlişkiniz yürümüyorsa ayrılmak, en iyi ihtimalle bir süre ayrı kalmak ikinize de iyi gelecek demektir. Kendinize biraz zaman tanıyın, onu aramayın, ayrılığı kabullenme ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız da, bunu kendinizle çözün, ayrıldığınız sevgilinizle değil.


Sarhoş aramalardan kaçının

Dünyanın en büyük ilişki klişelerinden biri, sarhoş olunca aranan eski sevgililerdir. Yapmayın! Gerekirse numarasını telefonunuzdan silin, sosyal medya hesaplarını takip etmeyi bırakın; hatta arkadaşlarınızla içiyorsanız onları sizi engellemesi için görevlendirin. Ayarsız bir aramanın sonucunda istenmeyen durumların yaşanma ihtimali oldukça yüksek. Ayıkken aramadığınız birini, sarhoşken hiç aramayın!


Kendinizi dağıtmayın

Öfkeli olabilirsiniz, kırgın olabilirsiniz. Bunun acısını kendinizden çıkarmaya kalkmanız sadece size zarar verecek! Sorumluluklarınızı ihmal etmeyeceğiniz, normal bir zamanda tercih etmeyeceğiniz şeyleri yapmadığınız bir ruh hali için gerekeni yapın; durum çok ciddiyse psikolojik yardım almaktan çekinmeyin. Arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirin, işinize odaklanın, mümkünse tek başınıza kısa bir seyahate çıkın. Aydınlık ortamlar, ayrılığı atlatmak için her zaman daha kullanışlıdır!


Yeni ilişkilere koşmayın

Bir ayrılığın hemen ardından başlanan yeni ilişkiler, çok şanslı değilseniz eğer, çeşitli sorunlarla başlayabilir. Ayrılık modundayken bazen kendiniz gibi olmayabilirsiniz, öfkeyle, üzüntüyle ya da başka türlü karmaşık hislerle yeni birine yakınlık duyabilirsiniz. Tam olarak kendiniz gibi olacağınız bir zamanı beklemek, yalnızken ki halinizle barış içindeyken yeni bir ilişkiye başlamak en sağlıklısı olacak. Kısa süreli, eğlence amaçlı ‘takılmalar’ elbette yüreğinize ferah sular serpebilir ama ayrılığı atlattığınızdan emin olana kadar biraz kendinizle kalmanız en iyisi.


‘Stalker’ olmayın

“Ayrılık sürecinde sosyal medyanın yeri ve önemi” konulu bir araştırma yapsak, ilişkiler akademisinde uzun yollar kat etmemiz gerekirdi! Sosyal medya hesaplarından ‘mesaj’ içerikli yayınlar yapmak, eski sevgiliye dolaylı yollardan haddini bildirmek, ‘ayrıldık ama çok eğleniyorum ooh ooh’ diye story’ler paylaşıp düşman çatlatmak sizi yormaktan başka hiçbir işe yaramaz. Dediğimiz gibi, bittiyse bitmiştir. Onu sosyal medyadan takip etmeyi bırakın, kendi hesaplarınızı da mesaj kanalı olarak kullanmayın.