X

Kolay diyet nasıl yapılır?

Kolay diyet, günlük rutinlerinizi aksatmadan bilinçli bir şekilde beslenerek kilo vermenizi sağlar. İşte kolay diyet yaparken dikkat etmeniz gerekenler:


1- Çayı ve kahveyi şekersiz içmeyi en azından denemelisiniz. Şeker yağla beraber alındığında doğrudan yağa dönüşür. Durduk yerde yağlanmaya ne gerek var? Kolay diyetin ilk şartı yağlanmaya sebep olan alışkanlıkları düzenlemek.


2- Taze meyve yemeyi tercih edin, bulamadığınızda ya da arada bir kuru meyve de yiyebilirsiniz. Meyve yemezseniz kan şekeriniz hızlı düşer, bu da açlık hissi demektir.


3- Maydanoz fazla suyu atmanızı kolaylaştırır. Nane metabolizmayı hızlandırır. Dereotunu yemekten on beş dakika önce yerseniz açlığınızı yatıştırır ve fazla yemenize engel olur.


4- Yemeklerde yediğiniz yeşil salata, içeriğindeki lifler sayesinde sizi daha uzun süre tok tutar. Ancak olabildiğince az zeytinyağı kullanın. Çünkü ihtiyacınız olan yağı zaten yemeklerden alıyorsunuz.



5- Ana ve ara öğün saatlerinizi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kolay diyeti zorlaştıran, mecburiyetlerdir.


6- Marketlerdeki light bisküvi seçeneklerini mutlaka deneyin. Diyetiniz süresince sadece sevdiğiniz bisküvileri yiyin.


7- Diyet yapıyorsunuz diye sevmediğiniz yemeklere mahkûm etmeyin kendinizi. Sevdiğiniz tatlardan mahrum kalırsanız ilk fırsatta sadece onları yersiniz. Hiç mahrum kalmazsanız diyet yaptığınızı anlamadan kilo verirsiniz. Kolay diyet kolay yaşamak demektir.


8- Olabildiğince yemeklerin suyuna ekmek batırıp yemeyin. Yemeğin yağı suyundadır ve ne kadar az yağ alırsanız depodaki yağları o kadar çabuk eritirsiniz.



Kolay diyet listesi


Sabah


Ara öğün 1


Öğle


Ara öğün 2

Ara öğün 3


Akşam


Ara öğün 4


En popüler diyetler neler? Okumak için tıklayın!