X

Ham bal ve arı ürünlerinin insan beslenmesindeki önemi, faydaları hakkında bir araya gelen Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy ile Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, sahte ve gerçek balı nasıl ayırt edilmesi gerektiğini, hastalıklarda antibiyotik yerine ham bal kullanımını, şeker hastalarının balı nasıl tüketeceğini ve arı ürünleri ile vücudu zırhlayan kür tarifi üzerine bilgiler paylaştılar.


Genziniz yanıyorsa gerçek bal yemiyorsunuz

İnsanlara balın doğal antibiyotik ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu ve bal satın alırken gerçek ham bal almaları konusunda bilinçli olunması gerektiği konusu üzerinde duran Ahmet Bağran Aksoy, gerçek balı anlamanın püf noktalarını şöyle sıraladı:



Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ise balın faydaları hakkında şu bilgileri veriyor: “Kış mevsiminin tam olarak hissedildiği şu günlerde soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklar daha sık görülmeye başladı. Bu hastalıklarla baş etmek için en doğru yol doğal ürünleri tercih etmekten geçiyor. Doğal şifa deposu ham bal kullanımı vücut direncinizi artırarak daha çabuk iyileşmenize yardımcı olacaktır.”


“Yaralarınızın iyileşmesi için ham bal ve arı sütünü deneyin”

Ahmet Bağran Aksoy, “Yaralarınız üzerine ham bal veya arı sütü sürüp üzerini kapatırsanız yaralarınızın hızlı bir şekilde iyileşeceğini göreceksiniz” diyor ve ekliyor: “Vücudu zırhlayan özel karışım kürü ile hem kendi sağlığınıza hem de çocuklarınızın sağlığına destek olabilirsiniz. Bal, polen, arı sütü ve propolis tüketildiği zaman vücut tüm hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık elde eder. Bu kürün içeriğinde; 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis bulunmaktadır. Çocuklarda 5 yaş ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde, yetişkinler günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir. Eğer kışı sağlıklı geçirmek istiyorsak bu tarz şifa kaynaklarını tüketmeliyiz.”


Diyabet hastalarının en çok sorduğu sorular arasında olan bal yemeli mi yoksa yememeliyim sorusuna da açıklık getiren Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Diyabet hastalıkları genellikle şeker yerine kullanabilecekleri ve glikoz seviyesini yükseltmeyecek alternatifler ararlar. Ham balın kilo kaybı ve kan lipitleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Balın içine tarçın eklenmesi de kan şekerini azaltabilir ve bağışıklık sisteminizi kötü kolesterolden temizleyebilir. Aynı zamanda elma üzerine tarçın ve bal eklenerek tüketilirse diyabet hastaları için günlük tatlı ihtiyaçlarını karşılayabilirler” şeklinde konuştu.