X

Balık yağının içinde bulunan Omega 3 yağ asitleri kalbi korurken kanı inceltici, kolesterolü düşürücü ve kalp ritmini düzenleyici bir etkiye de sahip. Ayrıca yaşlanma sürecini azalttığı ve Alzheimer’a karşı koruyucu işlev gördüğü de biliniyor.


Beslenme uzmanları; depresyondan kilo alımına, kas erimesinden kalp rahatsızlıklarına kadar birçok rahatsızlık üzerinde iyileştirici etkiye sahip omega 3 yağ asitlerinin yararlarını anlatıyor. En iyi takviye yöntemi ise bol miktarda omega 3 içeren balık yağı tüketmek.


Çocukluk yıllarımızda annelerimizin daha sağlıklı ve başarılı olmamız için içirdiği balık yağı, Omega 3 yağ asitlerinin kalp ve beyin sağlığını koruduğu anlaşılınca daha da popülerleşti. Gerek kapsül gerekse de likit olarak balık yağı kullanımı son yıllarda giderek artan ve ilgi gören bir beslenme desteği halini aldı. Bu konuda yapılan birçok araştırma kalp hastalıklarından depresyona, hatta kilo alımına kadar birçok problem üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu da kanıtlıyor. Balık yağı, aslında küçük yaşta tüketilmeye başlanması gereken önemli bir kaynak. Birçok uzman vücudumuzun balık yağına ihtiyacı olduğunu ısrarla vurguluyor. Peki, neden bu yağa neden böylesine ihtiyacımız var?



Gıda üretimlerindeki modern değişim yağ asitlerini yok ediyor





Kalp hastalıklarına karşı