X

Can sıkıntınız arttığında, içinizden hiçbir şey yapmak gelmediğinde kolay olan iyice mutsuzluğa sürüklenmektir. Bu akışın yönünü değiştirebilirsiniz. İşte size iyi gelecek 7 yöntem:


1- Biraz hareket

Dondurmaya gömülmek yerine koşuya çıkın. Egzersiz, yemek yemenin tam zıttıdır ancak size vereceği etki aynıdır. Sorunlarınız varken, kafanızı dağıtmanızı sağlar. Durduk yere yemek yemek sonrasında kendinizi suçlu hissetmenizi sağlar. Egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak hem zihninizi hem de vücudunuzu sağlıklı tutmanın en iyi yoludur.


Evde yapabileceğiniz oldukça etkili basit egzersizlerin neler olduğunu merak ediyorsanız: Vücudunuzu şekle sokacak 7 basit egzersiz


2- Kahkaha atın

Eğer aşk acısı çekiyorsanız, romantik komedi izlemek iyi bir fikir olmayabilir. Onun yerine komedi filmi ya da macera filmi izleyebilirsiniz. İzlediğiniz her şeyde karşınıza mutlu bir çift çıkabilir. Ancak romantik komedi ya da aşk filminde olduğu kadar yoğun olmayabilir.


15 dakika süren içten bir kahkaha, kaslarınızı 45 dakikaya kadar rahatlatabiliyor. Bu da rahatlamış bir vücut, rahatlamış bir vücut da rahatlamış bir zihne dönüşüyor. Kahkaha atmanın hiç bilmediğiniz faydaları için tıklayın!


3- Yemek yapın

Zorluk derecesi fark etmeksizin yemek yapmak size çok iyi gelecek. Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir yemek mutlaka vardır. Hem böylece belki de yemek pişirmenin zevkine varıp yeni bir hobi edinirsiniz. Yeni tarifler deneyerek yaratıcılığınızı artırabilirsiniz.


Aklınıza yapılabilecek hiçbir yemek gelmiyorsa yemek tariflerimize göz atmaya ne dersiniz?



4- Sıkıntılarınızı bir kağıda yazın

Eğer canınız sıkılıyorsa, etrafınızdaki insanlara bağırmak yerine bir kağıda yazmak daha iyi olabilir. Kendinizi tutmayın. Yazmak, konuşmaktan daha etkilidir ve duygularınızı daha iyi anlamanıza yardım edebilir. İşiniz bittiğinde kağıdı yırtarak rahatlayabilirsiniz.


Yazı yazmanın diğer faydalarını merak ediyor musunuz?


5- Kum torbası

Eğer canınız sıkıldığında elinize geçeni fırlatıyorsanız ve fiziksel rahatlama istiyorsanız, kendinize bir kum torbası alın. Bazı insanlar fiziksel deşarj olarak kendilerini iyi hisseder. Sağlıklı bir yöntem kullanıldığı sürece sorun yoktur. Canınız sıkkınsa, kum torbanızdan sinirinizi çıkarabilirsiniz.


6- Dertleşme

Birisine kızdığınızda bunu Facebook ya da Twitter üzerinden dünyaya duyurmak çok iyi bir fikir gibi gelebilir. Ancak sakinleştiğinizde pişman olacağınız şeyler yazmamaya dikkat edin. Duygularınızı herkese duyurmak yerine, bir arkadaşınızı arayın ve onunla dertleşin. Birkaç beğeni yerine, arkadaşınızdan duyacaklarınız çok daha iyi gelecektir.


7- Dışarı çıkın

Canınız sıkıldığında, kendinizi saklamak en kolay şeydir ama sonsuza kadar içeride kalamazsınız. Dışarı çıkıp dünya ile yüzleşmek iyi bir fikir olabilir. Kendinizi saklamak, mantıklı bir çözüm gibi gelse de yalnızlık sizi boğacaktır.