HT Hayat Anasayfa Saplantı haline gelmiş düşüncelerden nasıl kurtulunur?  | Sağlık

Aynı konu üzerinde sürekli düşünme alışkanlığı, depresyonu uzatıp şiddetlendirmesi ve duyguları işleme becerinize müdahale etmesi açısından zihin sağlığı için oldukça tehlikeli. Bu bitmeyen tekrar kendinizi izole hissetmenize ve hatta çevrenizdeki insanları kendinizden uzaklaştırmanıza sebep olabilir.


İnsanlar, birçok nedenle aynı konu üzerine uzun uzadıya düşünebiliyor. Amerikan Psikologlar Derneğine göre, bu durumun en yaygın sebepleri şunlar:

- Sürekli düşünerek hayatınızın ya da bir sorununuzun içyüzünü anlayacağınıza inanmak

- Duygusal ya da fiziksel travma geçmişi

- Kontrol dışı süregelen stres kaynakları ile karşı karşıya olmak



Peki bu zihnimizde dönüp duran saplantılı düşünceleri durdurmak için neler yapabiliriz?

İşte size aynı düşünceyi zihninizden tekrar tekrar geçirmeye başladığınızda başvurabileceğiniz 10 yöntem:


1. Dikkatinizi dağıtın

Düşüncelere dalmaya başladığınızı fark ettiğinizde, dikkatinizi dağıtacak bir şeyler bulmak, zihninizdeki döngüyü kırar. Çevrenize bakın, hızlıca yapacak başka bir şey bulun ve tereddüt etmeyin. Örneğin; bir yakınınızı arayın, ev işleri yapın, film izleyin, resim yapın, kitap okuyun, yürüyüşe çıkın.


2. Harekete geçme planı yapın

Aynı negatif düşünceyi sürekli tekrarlamaktansa, bu düşünceye hitaben harekete geçmek için bir eylem planı oluşturun. Kafanızda her bir adımı ana hatlarıyla belirleyin ya da bunları bir kâğıda yazın. Mümkün olduğunca spesifik olun ve beklentilerinizde gerçekçilikten uzaklaşmayın.


3. Harekete geçin

Eylem planınızı oluşturduktan sonra, küçük bir adım atın. Saplantı haline getirdiğiniz sorunu çözmek için zihniniz rahatlayana dek yavaşça ve kademeli olarak adım adım ilerleyin.


4. Düşüncelerinizi sorgulayın

Genelde büyük bir hata yaptığımızda ya da sorumluluk hissettiğimiz travmatik bir olaydan sonra aynı düşünceye takılıp kalırız. Rahatsız edici bir düşünce üzerine sürekli kafa yormaya başladığınızda, bu tekrarlayan düşüncenizi bir perspektifin içerisine yerleştirmeye çalışın. Bu düşüncenin çok da sıkıntılı olmadığını düşünmeye başlamak, saplantının yumuşamasını sağlayabilir; çünkü yaptığınızın ne kadar mantıksız olduğunu kavramaya başlarsınız.



5. Hayata dair hedeflerinizi yeniden düzenleyin

Mükemmeliyetçilik ve gerçek dışı hedefler, ruminasyona sebep olabilir. Kendinize gerçekçi olmayan hedefler belirlerseniz, amacınıza neden ve nasıl ulaşamadığınıza ya da ulaşmak için neleri yanlış yaptığınıza odaklanabilirsiniz. Başarabileceğiniz daha gerçekçi hedefler belirlemek, davranışlarınız üzerinde aşırı düşünme riskinizi azaltacaktır.


6. Özgüveninizi artırın

Birçok özgüven kaynağına sahip olmak, ruh halinizin iyi olması ve düşüncelere takılıp kalma riskinizin azalması açısından önemlidir. Hayatta kendinizle gururlanmanızı sağlayan kadar çok özgüven kaynağınız olursa, yetersizlik olarak gördüğünüz özelliklerinizi saplantı haline getirme olasılığınız da o denli düşer.


7. Meditasyon yapmayı deneyin

Meditasyon, duygusal açıdan sakinleşme adına zihni temizlemeye odaklandığından, bir düşünceyi saplantı haline getirme ihtimalini azaltır. Kendinizi zihninizde tekrarlayan düşünceler silsilesi ile bulduğunuzda, sessiz bir alan arayın. Oturun, derince nefes alın ve yalnızca nefesinize odaklanın.


8. An'a dönün

Kendinizi yine aynı düşünceye takılmış hissediyorsanız, sadece o an içinde bulunduğunuz durumu değerlendirin. Nerede ve günün hangi saatinde olduğunuzu, çevrenizde kimlerin olduğunu ve sırtınızın, belinizin, kollarınızın, çenenizin nasıl hissettiği ile ilgilenin. Beden duyumlarına dikkat vermek aklınızın tuzaklarına kapılıp gitmeyi engeller.



9. Bir arkadaşınızla konuşun

Düşüncelere takılıp kalmak, kendinizi izole hissetmenize sebep olabilir. Dışarıdan bakış açısı sunabilecek bir arkadaşınızla düşünceleriniz üzerinde konuşmak, döngüyü kırabilmenize yardımcı olur.

Ancak sizinle birlikte düşüncelere dalacak değil, size farklı bir bakış açısı sunabilecek bir arkadaş seçtiğinizden emin olun.


10. Terapi deneyin

Düşünceleriniz hayatınızı ele geçiriyorsa eğer, profesyonel yardım aramayı deneyebilirsiniz. Bir terapist, neden düşünceleri saplantı haline getirdiğinizi saptamada ve bu sorunlara kökünden müdahale etmede yardımcınız olabilir.



Hayat tarzında değişimler

Tekrarlayan negatif düşüncelerinize son vermeye kararlıysanız eğer, hayatınıza bunu yapmanıza yardımcı olacak basit değişimler getirebilirsiniz. Örneğin:

  • Sorunlarınızı çözmede proaktif olun: Önce hayatınızdaki problemleri tespit edin, sonra da bunları çözmeye dair harekete geçin. Adım adım.

  • Kendi beklentilerinizi oluşturun: Negatif düşünceler, öz değerimizi sorgularken son derece sıkıntılı olabilir. Başarılarınız için kendinizi övün, hatalarınız için affedin. Kendinize bakarak ve yapmakta iyi olduğunuz ve hoşunuza giden şeyleri yaparak, sürekli özgüveninizi yükseltecek şekilde hareket edin.

  • Bir destek sistemi yaratın: Bir şeyler kötü gittiğinde ya da yalnızca kötü bir gün geçirdiğinizde yanınızda arkadaşlarınızın, aile üyelerinizin ve hatta bir terapistin olması, oldukça önemlidir. Bu özel kişiler, düşüncelere takıldığınızda dikkatinizin dağılmasını sağlayacaklardır.



YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Bende saçma düsünceleri takıntı haline getiroyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 17yasinda evlendim ve 28yasindayim 1oglum var ve 2017de boşandım çok şey yaşadık birbirimize maddi manevi daha çok olmak üzere birbirimizi farklı yollara ittik ve ben hala ne içimdeki onu nede bana yaptığı yaşattığı hicbirseyi unutamıyorum çok farklı yollara girdik donebilirmiyiz bilmiyorum ve sanırım herkes kendi hikaysinde güzel batsada çıksa da
    CEVAPLA
  • Misafir Bazı şeyler aklımda kuruyorum aklımda kurduğum bir şeylerle kendime stres yapıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bendede ölüm korkusu var intihar gibi birde eşim yanımda zarar verirmisin düşüncesi var bir türlü gitmiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Şöyle bi baktımda herkes 'ın derdi kendine büyük Allah deyip gittigi yere kadar,....acaba hangi noktada biticek çünkü herkes için bi nokta var er yada geç ????
    CEVAPLA
  • Misafir her gün aklıma gelen konu yüzünden üzülüyorum derslerinden geri kalıyorum ama çok çabalamaya çalışıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bir şeyi kontrol etmediğim için sanki o şey öyle olucakmis gibi geliyor ama ben onun öyle olmadığına eminim ancak bu düşünce asla bitmiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Ameliyat oldum yara iyileşmiyor. Doktorum normal diyor ama ben korkuyorum hiç iyileşemiycem diye böyle bir takıntım var benim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba
    CEVAPLA
  • Misafir Gecmişte bana hakaret eden insanların kafamda atamıyorum takıntılarım bunlar
    CEVAPLA
  • Misafir 11 yaşımda cinsel ilişkiye girdim çok üzgünüm ama kendimi düzeltmeye ve bunu aklımdan çıkarmaya çalışıcam
    CEVAPLA
  • Misafir Durduk yere aklıma @lüm ile ilgili şeyler geliyor kendimden uzaklaştıramıyor çok korkuyorum
    CEVAPLA
  • Misafir adı üstünde 'geçmiş' boşvermeyi oğrenmelisin kötü düşünen herkes boşvermeyi öğrenmeli fakan senin bulunduğun durum gerçekten boşverilmeli. günlük yaşantında kötü düşünüyorsan sürekli bunu boşvermek imkansızdır. o yüzden senin boşvermen gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Benim kızımda yurt dışında dört ay oldu gideli biraz takıntılı kaygı bozukluğu var Türkiye'den mobilya almıştı kremli girimi olsa diye gitti geldi kreme karar verdi ayladir bekliyor gelmedi mobilyası evi boş aşırı bunalıma girdi mobilyada takılı kaldı kendini hicbisey veremiyor yemiyor icmiyor çok korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz bu beynini yiyip kemiriyor çok gereksiz bişey ama engel olamıyor kendine lütfen yardımcı olun ne yapması lazim
    CEVAPLA
  • Misafir geçmişte başka birşeye çok aşırı üzülmüş ve mobilya olayında bu bastırdığı üzüntüsü patlak vermiş olabilir mi?
    CEVAPLA
  • Misafir baya bi birini sevmiştim duygular karşılıklı değilmiş kabullendim ama içimde hala bir yük bi rahatsızlık var gezsem nereye gitsem ne yapsam bu benimle geliyor. evde 5 dk hiçbir şey yapmadan duramıyorum. ben de 22 yaşımda bari işe gireyim dedim ve bu duygudan kaçmak için asla yapamayacağımı düşündüğüm bir şirkete girdim. bu duygudan kurtulmak için o kadar odaklandım ki, geçmişi pişmann edebilmek için, kendimi bile tanıyamaz oldum. hala bu duygu geldikçe işime abanıyorum. evden erken çıkıyorum. ofiste tamamen işe odaklı oluyorum başka türlü geçmiyor ama yine de içimde beni rahatsız eden bir...
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim Geçmişe dair bir takıntım var geçmişte olmayan bir şeyi neden olmadı diye hala takıntı ediyorum ve olmayacak şeyleri hayal ediyorum artık kendin olarak değil de bir başkası olarak Hayal kurmaya başladım ben Bu takıntımı nasıl giderebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir benzer bir sorun. bana yazabilir misin. coskun7777@yahoo.com.tr
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli olumsus şeyler düşünüyorum buda beni rahatasiz ediyor
    CEVAPLA
  • Misafir Iyi düşündüğüm zaman muhakkak olumsuz oluyor mesela kazanacağım diyorum güveniyorum kendime kazanamıyorum ama ne zaman için kendimi güvenmiyorum kaybederim düşüncesi olunca ve o zaman kazandığının fark ediyorum ben ne yapmam
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli başkalarının hayatına bakıyorum ve öyle olmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli başkalarının hayatına bakıyorum ve öyle olmak istiyorum benimde sorunum bu
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli başkalarının hayatına bakıyorum ve öyle olmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli aynı düşünceler içinde dönüp duruyorum.kendime zarar vermekten korkuyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir kötü hissediyorum çünkü ailem tarafında asla desteklenmedim her şeyi tek başıma yaptım ve annesiyle babasıyla iyi anlaşanları çok kıskanıyorum onlar benim üniversiteye bile masraf olacak diye gitmemi istemedi üstüne lisede pek harçlık vermezlerdi zorlarsam ya da çok yalvarırsam harçlık alabilirdim
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli düşünce halindeyim başimdan geçen bi olaydan bi ay geçti hala düşünüyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bendede ayni hatta gece artik beynim kaldiramadi ciglikla attim biraz ama hala kalp caepintusi oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir Oğlumu okula erken verdiğim için başarısız olduğu düşüncesi beynimi kemiriyor
    CEVAPLA
  • Misafir Çok kötüyüm aileme zarar veririm krize girerim diye düşünceler geliyor kalbim çarpıyor elim ayağım titriyor uyuyamıyorum akşamları
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli sevdiğim insanı beni terketigini düsunuyorum ve derin acı hisediyorum onun mutluluğunu düşündükçe kendimi kötuluyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar im bensiz program yapıyor bana hiç haber veriyorlar bu beni çok kötü hissettiriyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende sürekli aynı şeyleri düşünüp duruyorum mesela işten cıkıcam diyorum kendime hedef belirliyorum yine o düsünceler geliyo üst üste baska baska düsünceler geliyo acaba ben bunu söyle yapsam böyle olurmuydu böyle yapsam şöyle olurmuydu cok sıkıcı bir durum Allah bu sıkıntıyı yasayanlara bir an once yardim etsin Amin
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli düşünüyorum ve vazgeçmek istediğim zamn vazgecemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende aynı durumdayım obsesif bozukluk dedi doktor ilaç kullanıyorum senelerdir siz napiyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Bir gün gece yatarken Allah'ın uykuyu yarattığını düşündüm sonra bir anda eğer uyursam Allah olgudanmışım düşüncesi geldi haşa istemeyerek ben o günden beri beynimde takıntı oluştu herseyde düşünmeye başladım aynı şekilde bu durum beni çok rahatsız ediyor çıldıran gibi oluyorum bazen kendime yerli yapıyorum sadece düşünce diye ama atamadım bir türlü lütfen yardımcı olun.
    CEVAPLA
  • Misafir Yaşadığım olaylar tekrarını yaşadığım için şimdi çok kötü durumdayım tekrar yaşanırmı diye
    CEVAPLA
  • Misafir Kardeslerim bende cok takintiliyim kurtulamiyorim artik seytanin vesveseleriyle savasmayi bugünden itibaren biraktim herhalde savasi o kazandi ama Ben pes etmiyecegim allahima ibadetlerimi hep yapacagim ALLAHTAN ümit kesilmez 5vakit namazimi kilacagim kuranimi okiyacagim zikirlerime devam edecegim belki birgün gecer artik herseyi zamana biraktim ama cok yoruldum cok yiprandim mevlam neylerse güzel eyler????
    CEVAPLA
  • Misafir Bendede zorlandi kendimi düzeltmekte çok zorlanıyorum kenidimi bir başkası üzerine düzelttigimi hissediyorum ve çok kötü oluyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Kardeş ya sabır,burası dünya,cennet değil.Dikkat emtezsek ebedi alemi de kaybederiz.
    CEVAPLA
  • Misafir Her gördüğüm nesneden korkuyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Farkındalık yapın o iyi geliyor
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam sürekli kendimi öz güvensiz ve depresyonda hissediyorum beynimdeki düşünceler artık bana zarar vermeye başlıyor kendime bakamaz bı adam oldum anlamıyorum beynim bu düşünceleri ele geçirmiş bütün öz güvenimi almış bunu kimseye de anlatamıyorum beni benden başka anliyan yok nasıl yapcam nasıl kurtulucam ben bunlardan
    CEVAPLA
  • Misafir Kafayı uemek üzereyim Dönüp dolaşıp o kötü gümde buluyorum kendimi Aciz hissediyorum Başka ne uapabilirdimi sorguluyorum Olmamalıydı diyorum Karşımdaki kişide hiç pişmanşık belirtisi yok ama devam etmek zorundaymışız gibi hissediyorum Ne yapmaloyım bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bana da düşünceler çok geliyor bana da çok zor geliyo ne yapacağımı hiç bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Herşeye takıntm yok ama sevdigim insanı seviyor vazgecemiyorum kotulukte yapsa iyi tarafyla bakıyorum olaya hep kotu bir rahatsızlık farkındaym ama
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam ben 25 senedir depresyondayım Hocam ben sıkıntı sorun korku yaşıyorum Hocam ben zor durumdayım Hocam ben zor Günler yaşıyorum Hocam ben kafama her şeyi takıyorum Hocam ben her şeyde takıntılı oluyorum Hocam ben her şeye üzülüyorum Hocam ben her şeyden utanıyorum Hocam ben ilaçta kullanıyorum Hocam benim bütün problemlerin çözülmesini istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir aynı düşünceler dönüp duruyor kurtulamıyorum eski eşime karşı bir saplantım var etrafımda kafa dengi kimse yok
    CEVAPLA
  • Misafir Eski eşime karsi bı saplantim var bir türlü çözemedim kurtulamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba hocam benim dekafamda dusun celer var neyapmam lzlm
    CEVAPLA
  • Misafir Geçmişi unutamıyorum her zaman aklımın bi köşesinde aynı düşünceler dönüp duruyor kurtulamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Etrafımda kafa dengi kimse yok herkes değişik bi havalarda onların yanında kendimi kotu hissediyorum birsey yapmak istedigimde zaten beceremiyorum hep biseyler dusunuyorum ve asla unutamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir insanların yanında kendimi mutsuz hissediyorum arkadaşlarım olsa bile bir an çöküyorum ve mutsuz oluyorum nedenini bende bilmiyom
    CEVAPLA
  • Misafir insanların yanında kendimi mutsuz hissediyorum arkadaşlarım olsa bile bir an çöküyorum ve mutsuz oluyorum nedenini bende bilmiyom
    CEVAPLA
  • Misafir Sevgilim 3 yıllık ilişkimizi havada bırakarak benle iletişimi kesti Ne tamam bitti dedi nede devam edelim dedi 2 ay sonra beni sildiği telefona tekrar ekledi fakat yazmiyorda aramiyorda bende ruminasyona girdim bir türlü kurtulamıyorum ne yapmam lazım
    CEVAPLA
  • Misafir Evet ne yapmak gerek kurtuldu varmi
    CEVAPLA
  • Misafir İş yerinde kavga ettim onlar firsada cevirip sikayet ettiler ve kaybettigim icin unutamiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir eşimin saplantılı düşünceleri var tedavi almayı kabul etmiyor ne yapmalıyım bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Hayatta cok fazla sorguluyorum. Kendimi kaybolmus hissediyorum. İnsanlardan korkuyorum. Varolustan insanlarin coklugundan korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende aynen boyleyim malesef
    CEVAPLA
  • Misafir Fazlasıyla eşya takıntım var yeni aldigim bir şeyi bir yere çarpma veya darbe alması oldukça kafama takılıyor bu takintidan nasıl kurtulurum bilmiyorum gittikçe artiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Mesela kendimi olcekmisim gibi hiss ediyorum bi hasdalikda neden hep oylr dusunuyorm
    CEVAPLA
  • Misafir İki günde bir ağlama işsizlik hiç arkadaşımın olmamasi ailemin ilgisizliği yaşadığım travma insanlardan hem uzak durmak hem de yalnız kalmama isteği başarısızlık işimin olmaması ve işe kafayı takma.Panik atak dendi ilaç verildi ama düzenli kullanamadım sürekli iç sıkıntısı.Bunlardan yaşayıp da tamamen atlatan var mı arkadaşlar çözüm önerilerini bekliyorum sıkıldım işsizlikten de asosyallik ve sürekli iç sıkıntısı ve uyku bozukluğundan nasıl duzelebilirim çözüm önerileri yazarmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Pozitif düşünmeyi deneyin hayatınızda iyi olan şeylere odaklanıp şükredin
    CEVAPLA
  • Misafir 26 yaş üzerindeysen herşeyi zamana bırak.
    CEVAPLA
  • Misafir Mesla yaptığım bir konuda emin olduğum bir konuda supheye düşüyorum ya öyle değilde böyle yaptiysam ve bu beni delirtiyor yanlış birsey yapmadığımı biliyorum ama neden düşünüyorum yanlış olmayan birsey rahatsiz edermi içinde bulunduğum durum ne bir anlam veremedim.
    CEVAPLA
  • Misafir O bende de var
    CEVAPLA
  • Misafir Süreklı olan olayları düşünüyorum gelecekte kötö olacak şeyleri düşünüyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Mesla yaptığım bir konuda emin olduğum bir konuda supheye düşüyorum ya öyle değilde böyle yaptiysam ve bu beni delirtiyor yanlış birsey yapmadığımı biliyorum ama neden düşünüyorum yanlış olmayan birsey rahatsiz edermi içinde bulunduğum durum ne bir anlam veremedim.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben de boyleyim size de bir anda mi bu düşünceler geldi yoksa yıllardır mı var
    CEVAPLA
  • Misafir Kendimi erkek gibi hissediyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?
    CEVAPLA
  • Misafir aynen
    CEVAPLA
  • Misafir Kuranı-Kerim'i okuyabilirsiniz unutmayın bir imtihan içindesiniz Allah'a sığının, sabırlı olun biz insanlar bu dünya'ya ait değiliz. Allah yardımcınız olsun.
    CEVAPLA
  • Misafir Kuran okuyun
    CEVAPLA
  • Misafir mantıklı
    CEVAPLA
  • Misafir Benim sorunum çok kararsız olmam.Bir ise baslayacagim zaman o kadar dusunuyorumki..bir türlü eyleme geçemiyorum.Birazda mükemmeliyetçilik var sanki..yaziniz yol gosterici.uygulamaya çalışacağım.
    CEVAPLA
  • Misafir Karim tanidigi bir adamla benden gizli whatsaptan konusmus, bosluguma geldi komustum ama aldatmadim yada bulusmadim diyor ama beynimin icindeki sorular beni yiyip bitiriyor. Guvenmek istiyorum ama bir yandanda hep acaba diyorum. Ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Boşluğuna gelsin seninde kardeşim sal gitsin. Bu hareketi ile seni değersizlestirmeye çalışmış, yetersiz hissettirmeye çalışmış.Kimsenin kendini değersiz ve yetersiz hissettirmesine izin verme bir daha boşluğuna gelirse yapman gerekeni biliyorsun.
    CEVAPLA
  • Misafir Alla allA
    CEVAPLA
  • Misafir Mrh ev değiştırme taşınma söz konusu old panık oluyorum kaparo verıyorum vazgeçiyorum Sadeve ev konusunda kararsızım Her ewde kusur buluyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Benimde takıntım çok fazla bir yandan da düşünüyorum olmuş la ölmüş e çare yok diye sizde bilirsiniz kusursuz ne insan vardır nede ev
    CEVAPLA
  • Misafir Yeni boşandım 2 cocukla hayatta durmak çok zor psikolojim ıyi değil
    CEVAPLA
  • Misafir İnsanlara güvenim yok oldu.kimseyle konuşmak istemiyorum yanlizken devamlı kuruyorum.dogruyu arıyorum herşeyde.icime fazla kapanıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 3 yıldır biriyle beraberdim 2 ay oldu ayrıldık onu aklımdan çıkaramıyorum sürekli aklım onda sürekli telefon elimde ve arada mesaj yazıyorum ona yazmak istemiyorum ama yapamiyorum lütfen bana yardımcı olun
    CEVAPLA
  • Misafir Aynı durumdayım kardeşim elbet geçecek kızın hatalarını görüyorum beni aldatmasına kadar gördüm ama yine de kendimi ona yazmaktan alıkoyamıyorum istemesemde yapıyorum tam unutuyorum beraber gezdigimiz bı yerden geçerken pat diye aklıma düşüyor
    CEVAPLA
  • Misafir İyi olmuş ya evli coluk cocuk sahibi olsaydınız daha zor olurdu
    CEVAPLA
  • Misafir Benimde bu virüsten dolayı korkularım var kafamda ve beynimde! Sanki evdeki herşey virüs elbiselerin eşyalar virüsten önce aldıklarım herşey kısacası yani çok kötüyüm bu korkularım biraz hafiflemişti yine 20 gündür başladı ne yapicam bilmiyorum çocuklarımada zararım dokunuyor ne olursunuz bir akıl verin
    CEVAPLA
  • Misafir Kur'an okuyarak
    CEVAPLA
  • Misafir 12 yıllık beraberliğin vardı ben bitirdim o bitiremiyor sürekli tehtit ettiği için beynimde hep olumsuz negatifler beynim bedenim çok yorgun hiç bir şeyden tat alamıyorum bu negatif düşüncelerden nasıl kurtulabilirim lütfen yardım edin yalvarıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Kendimi iyi hissetmiyorum bana yardım edin lütfen
    CEVAPLA
  • Misafir Alo 183 arayın ve yardım alabileceginiz onlarca birim hakkinda bilgi alın
    CEVAPLA
  • Misafir 12 yıllık beraberliğin vardı ben bitirdim o bitiremiyor sürekli tehtit ettiği için beynimde hep olumsuz negatifler beynim bedenim çok yorgun hiç bir şeyden tat alamıyorum bu negatif düşüncelerden nasıl kurtulabilirim lütfen yardım edin yalvarıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Uyku problemi zor ukuya geçiyorum ışıktan sesten etkileniyorum uyanunca asla uykuyla geçemiyurum çok sıkıntı oluyor önerilerinizi bekliyorum tşkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Kuran oku kardeş, küçük bir tane de yastığının altına koyuver uyurken.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben eşim beni aldattı unutamıyorum her an başkalarıyla görüşüyo sanıyorum deliricem yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Vesvese nedir? Halk arasında Vesvese, takıntı,kuruntu diye adlandırılan bu kavram sürekli tekrarlayan, akıldan çıkmayan düşünce anlamındadır. Vesveseden bahseden Ayet hangisi? “Ey Rabbim, şeytanların vesveselerinden Sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da, ey Rabbim, Sana sığınırım.” Mü’minûn Sûresi, 23:97-98. Vesvese ile ilgili sorularımıza hangi kitaplarda tam cevap bulabiliriz? Risale-i Nur Külliyatında 21.söz 2. Makam bu konuyu sadece beş sayfa ile mükemmel izah etmiştir. Bu eseri hemen okuyarak tedavi için büyük bir adım atmış olursunuz.
    CEVAPLA
  • Misafir Psikologa danışın
    CEVAPLA
  • Misafir Şuan nişanlıyım ve ileride kayınvalidem tarafından çok bunalacagim bir evlilik yaşayacağım bunu biliyorum. Ama nişanı da atamam. Gerçekten o kadar bunalıp yoruldum ki... Kimseyle tek kelime konuşmak istemiyorum. Kendimi dinlemek istiyorum. Ama kendi sesimi dahi duyamıyorum. Herkes etrafımda bir şeyler söylüyor. Ben kendimi duyamıyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Gaybi Allah bilir. Gelecekte olmasi muhtemel olanla gününü ziyan etme. Nişanının tadını çıkarın
    CEVAPLA
  • Misafir Beynimde konuşan başka bi kişilik var sanki uykumdan uyandırıyor ve insanlara güvenemiyorum kimse beni sevmiyormuş gibi geliyor bana yardımcı olur musunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Yüzleme teknigini kullan aninda
    CEVAPLA
  • Misafir Birinin bana iyneleyici laf soylemesini imada bulunmasini hazmedemiyorum kisiden uzaklasinca bu dusunce benim beynimi kemirip bitiriyor kurtulamiyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Doktora gidin
    CEVAPLA
  • Misafir Be bir haftadan beridir bir vesveseye kapıldım sürekli oğlumun askere gidip Allah korusun şehit olacak korkusgumu anlamadım geçen gün şehit haberini izlerken hastanedeki doğumdan sonra ki o vesvese oniki seneden sonra birden içime kuşkuyu düşürdü sanırım ki şeytanın vesvesesi olsa gerekcok kötüyüm yardımcı olursanız sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir Şehitlik Allah korusun denecek birsey degil ki Abla.
    CEVAPLA
  • Misafir Şehitlik Allahın özel kullarına verdiği bir ikramıdır.
    CEVAPLA
  • Misafir Bilinçaltı hakkında o kadar düşünüyorum ki sonunda midem bulanıyor. Sonra negativ düşünmek istemediğimden "sorunun yok gibi" düşüncelere takılınca kafamda deprem yükselmesi yaşıyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Bedenini yor
    CEVAPLA
  • Misafir Bilinç altı düşunceler insani mahf ediyo gerçekten
    CEVAPLA
  • Misafir Yanlız degılsınız
    CEVAPLA
  • Misafir ????‍♂️
    CEVAPLA
  • Misafir Tek olmamam rahatlattı beni
    CEVAPLA
  • Misafir Sürekli aklıma. Bebekliğim. Geliyo
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sürekli eski sevgilimi düşünüyorum hep onunla geçirdiğimiz şeyleri düşünüyorum hiç aklımdan çıkmıyor sonra da ağlamak istiyorum kimseyle konuşmuyorum çok moralim bozuk düşünmek istemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Yaz yırt yaz yırt
    CEVAPLA
  • Misafir Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.Dertlerine acil şifalar lutfetsin
    CEVAPLA
  • Misafir Amin
    CEVAPLA
  • Misafir AMİN ALLAH RAZI OLSUN ????
    CEVAPLA
  • Misafir Benim aklımada oğlumla ilgili hep kötü dualar geliyor bide Allaha küfür tarzı sözler geliyor bu düşüncelerden bir türlü kurtulamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bu öneriler çok iyi geldi.Tesekkurler
    CEVAPLA
  • Misafir Allah oglumada ve cümle sorunu olanada acil şifalar versin. Oda devamlı kavga sesi duyuyorum diyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Oğlum sürekli kafamda benimle tartisan kuzenimin sesi geliyor ve sanki benimle bagliymis gibi geliyor diyor hep karsindaymisim gibi benimle kavga ediyor. Çok rahatsız oluyorum .bunun çaresi varmı Allah için bir çare bulmaya yardım edin
    CEVAPLA
  • 5447072341992416@facebook_app.com OĞLUNUZU HEMEN BİR PSİKİYATRİSTE GÖTÜRÜN
    CEVAPLA
  • Misafir Bende sürekli düşünüyorum herseye karamsar bakıyorum geçmişte yaşadığım kötü anılar beni yiyip bitiriyor hiç birşeyden zevk almaz oldum
    CEVAPLA
  • Misafir Kafam sürekli konuşuyo ve benim gücüm onu durdurmaya yetmio hep olumsuz kimse beni ne anlayabilio ne ben anlayabiliyorum sanki sürekli yüzümde bı maske ile geziyorum keşke ölsem bile diyorum hicbisey duzelmio ben cabaladikca gerçekten batiriom çok üzgünüm çok yoruldum cabalamaktan
    CEVAPLA
  • Misafir Geçtimi sorunlar
    CEVAPLA
  • Misafir Seni çok iyi anlıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Misafir .. Geçmişte yaşadlğlm ağlr şeylerin hala okadar etkisindeyimki çok taklntllíylm olumsuz dúşúnceleri atamlyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bu meseleler vesvese olduğundan , En ehemmiyetli ilacı ise ehemmiyet vermemek ve bunun şeytandan olduğunu düşünmektir Küçük görsen küçülür , büyük görsen büyür Ehemmiyet versen şişer , ehemmiyet ermesen söner gider diye izah eder bediüzzaman hzleri
    CEVAPLA
  • Misafir Benimde beynim ve vücudum o kadar yorgunki o kadar olur Çok ince hassas bir yapı, ince düşünen, insanları hiç kırmamaya çalışan bir yapım var. Bir şeyi düşünüyorum olacakmış korkusu beni bunaltıyor ve ekseriyetle geceleri oluyor kimseye bir şey söyleyemiyorum ne yapmam gerekiyor çok bunaldım Rahat olmak istiyorum artık her konuda Geçmişim hep huzursuz mutsuz endişeli, korkulu ve çok mutsuz bir Anne babadan gelmeyim Yardımcı olun lütfen bana ne yapmam gerekiyor. Allah
    CEVAPLA
  • Misafir ölümle ilgili seyl er hep aklımda lütfen yardım edin sevdiklerim ölüyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bebeğimi aldırmak zorunda kaldım bu r yıl olcak doktorun ısrarı üzerine ama genede pişmanlık sucluluk duyyorum hiç unutamıyorum napcam bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bol istigfar çekin
    CEVAPLA
  • Misafir Bende cook dusunuyom aynı şeyi cikamiyom çirkiniyim bir türlü kurtulamıyor piskola gitmek ıstiyom imkanım yok çok kötüyüm çok korkuyom çocukların var benim nitcem
    CEVAPLA
  • Misafir Her saniye kocamin beni aldattigi dusuncesi aklumdan cikmiyo. Psikolojim bozulub
    CEVAPLA
  • Misafir İnsanlara bunu yaşatan insanlar ne kadar cani kız erkek farketmezsizin bir insanı bu duruma 5 dakikalık zevk için sokan insanların Allah belasını
    CEVAPLA
  • Misafir Maalesef bende aynıyım Allah yardımcımız olsun
    CEVAPLA
  • Misafir hergün herhangi bir konuda ya da aklımıza takılanları içimizi kimseye anlatmamaktan hep kendi kendimize düşünüp cevap vermekten oluyor bu sürekli düşünceler bence ..
    CEVAPLA
  • Misafir çok kötü bir durum Allah herkesi korusun
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar geleceğinize odaklanın hedefler belirleyip hayat tarzınızda değişikliğe gidin zihnininiz de konuşan nefsimize cevap vermeyin cevap verdikçe başka sorulara geçer uzattikca uzatır bakmışın seni içine çekmiş cikamiyorsun zor bir durum Allah kurtarsın hepimizi
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar geleceğinize odaklanın hedefler belirleyip hayat tarzınızda değişikliğe gidin zihnininiz de konuşan nefsimize cevap vermeyin cevap verdikçe başka sorulara geçer uzattikca uzatır bakmışın seni içine çekmiş cikamiyorsun zor bir durum Allah kurtarsın hepimizi
    CEVAPLA
  • Misafir Akışına bırakın
    CEVAPLA
  • Misafir Yaşadığım travmaları kafamda beynimin içine yerleşmiş ve kurtulamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Benimde beynim yanıyor kotu dusunce geliyor kafamdan darbemi aldımı diye düşünüyorum düşmüştüm cok ncede
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim beni aldattı onu unutmak için ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Kendi yolunda yürü, unutamazsın
    CEVAPLA
  • Misafir Düşünmemek
    CEVAPLA
  • Misafir Dogru ama benim arkadaşım yok
    CEVAPLA
  • Misafir Aynı. Düşün. Celerbendede. Hocam. Neyapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Aynı. Düşün. Celerbendede. Hocam. Neyapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Benimde aynı şekilde hep ölümle ilgili sevdiklerimin hakkında oluyor lütfen yardımcı olun
    CEVAPLA
  • Misafir Son gunlerde ayni dusumcelere sahip oluyorum ve sabahlari siddetli panik halinde kalkiyorum ne yapmam lazim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende hep kötü dusunceler düşünüyorum mesela olum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende hep kötü dusunceler düşünüyorum mesela olum
    CEVAPLA
  • Misafir Benim de kardeşim öyle herşeyimi benle paylaşıyor ona sürekli kendisine güvenmesini iyi olacağını söylüyorm ama o inanmak istemiyor sanırım kardesimde baya ilerlemiş lütfen ne yapmam gerekiyor yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Düşünceleriniz kördüğüm olmadan bu işte uzman psikologlarla irtibata geçmeniz gerekiyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim aklıma kötü ve saçma düşünceler geliyor allah'a ilgili kötü düşünceler ben ama bunu düşünmemeye çalışıyorum ama bu benim beynimden çıkmıyor unutamıyorum her gun aklima geldikce ben hemen unutuyorum ama hiç aklımdan çıkmıyor bunu unutmam için ne yapmamlazim....???
    CEVAPLA
  • Misafir çok teşekkür ederim bunları adım adım yavaş yavaş deneyeceğim ❤️????
    CEVAPLA
  • Misafir Eğer kötü düşüncülerden kurtulmak istiyorsanız o durumla savaşmayın bırakın aksın gelsin içinize. O durum olduğunda en fazla ne olabilir diye sorun kendinize. Ya da beyninize şuanki gerçekliğe döndürün ve zihninize şu çümleleri deyin "beynim bu gerçek değil zihnimin içindeki bu düşünce serbestçe gezebilir ciddiye alma" deyin
    CEVAPLA
  • Misafir Bendeki zayıflama düşüncesi nolur yadımcı olun
    CEVAPLA
  • Misafir Bnde düşüne düşüne her şeyden nefret etmeye başladım her gün ağlıyorum biri bni seviyosa bninsevmiyodur diye düşünüyorum kaynanamdan nefret ediyorum görmek istemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende de aynı şeyler var kafayı yiyecem
    CEVAPLA
  • Misafir Bende de aynı şeyler var kafayı yiyecem
    CEVAPLA
  • Misafir Bende Kotu Dusuncelerden Gecmiste yasadigim butun olumsuzluklardan kurtulamiyorum Yasatanlari tekkrar tekra affedip ayni hataya dusuyorum Devamli ayni Travmalari yasiyor kendimi ise veriyor unutmak icin is yaptigim sirece iyi geliyoro an unutuyorum ama bu seferde asori yoruluyorum Vucut tepkisini gosteriyor Sinir krrizi geciroyorum etrafimda cocuklarimada soylenmeye baslayip beni anlamadiklarini bana yardimci olmadiklarini beni onemsemediklerini dususunerek azarliyorum Cok lotu bir Psikoleji Birde Cok Hassas nir yapim var bunuda asamiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar ben Pskoloji okumuş biri olarak size yardımcı olmak için bu yazıyı yazmak istedim: Kötü düşünceleri serbest bırakın bilinç altınızla Savaşmayın Savaşmayı kesin herşeyi Zamana bırakın göreceksiniz iyi olacaksınız ????
    CEVAPLA
  • Misafir BENDEDE KÖTÜ DÜŞÜNCELER VAR DR GİDİYORUM FAKAT FAZLA Bİ DEĞİŞİKLİK OLMUYOR NASIL BAŞ EDECĞİMİ BİLEMİYORUM
    CEVAPLA
  • Misafir Bende devamlı düşünceler oluyor her konuda bunların içinden çıkamıyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sürekli aynı şeyi düşünüyorum aynı zamanda nednini bilmediğim bir korku var
    CEVAPLA
  • Misafir Bir kötü düşunceye kapilinca geriside geliyor daha kotü düşünceler daha kötü olayları düşünuyoruz ve takilıp kalıyoruz bazen unutuyoruz ama bizi esiri altına alıyor bu düşünceler????
    CEVAPLA
  • Misafir Aynen bendede aynısı oluyor.
    CEVAPLA
  • Misafir mükemmel ❤❤
    CEVAPLA
  • Misafir Benim beynim o düşüncede kaliyo ama
    CEVAPLA
  • Misafir Teşekkür ederim çok sağolun
    CEVAPLA
  • Misafir Mükemmel
    CEVAPLA
  • Misafir ah o depresyon varya bunları yapmaya izin vermiyorki..
    CEVAPLA
  • Misafir İnsanlara destek olduğunuz için teşekkür ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bunları yapmaya başladıgımda sinir krizi geçririm
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sürekli takıntılıyım acaba dıyorum bana birsey bulaşırmı diye hastalık felan konusunda
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.