X

Bu yazı, İzzet Benveniste ve İbrahim Al tarafından kaleme alınmıştır.


Yangına karşı önlem alınmayan binalarda herhangi bir sebeple başlayan yangınların bedeli can ve mal kayıpları ile acı şekilde ödeniyor. Çoğunluğu ihmal sonucu ortaya çıkan yangınlar teknik hatalardan da kaynaklanıyor. Yaşanmış gerçek olaylardan yola çıkarak evde çıkabilecek yangın türlerini önlemenin yolları bulunuyor. Siz de bu yazıdaki basit ve pahalı olmayan ipuçlarını takip ederek evinizde oluşabilecek yangınları önleyebilirsiniz.


Duman alarmı takın ve düzenli kontrol edin

Evinizin her katına duman alarmı takın. Evde çıkan yangın sonucu ölüm riskini önlemek için atabileceğiniz en kolay adım budur. Duman alarmının bataryalarını her hafta kontrol edin ve her yıl değiştirin.


Kaçış planı yapın ve yatma zamanı kontrolü yapın





Prizleri aşırı yüklemeyin

Bir prizde bir fiş tutmaya özen gösterin. Çok fazla elektrik aleti tek bir prize takılı olduğunda fazla yüklenebilir, bu da aşırı ısınmaya yol açabilir. Elektrikli aletler, fişler ve kablolar eski veya yıpranmış durumdaysa bu da gerçek bir tehlikeye yol açabilir.


Sigaraya dikkat

Çoğu insan yangın yüzünden değil yangının sebep olduğu dumandan dolayı hayatını kaybediyor. Tütün ürünleri yanmaları için üretilmişlerdir, yani yanmış şekilde kalabilir ve bir yangına sebep olabilirler. Sigara izmaritini daima düzgün ve dikkatli bir şekilde yok edin.


Eğer sigara içiyorsanız şu güvenlik adımlarını izleyin:






Mutfak güvenliği nasıl sağlanır?
























Mumlar, dekoratif ışıklar ve dekorasyon








İki mum arasında en az 10 cm bırakın






Kutlama ve bayramlarda yangın güvenliği