Uranüs Boğa Burcunda (2018 - 2026): İnsanlığın Değeri ve İnsan Olmanın Bedeli

Zodyak’ı dolaşması 84 yıl süren ve her burçta ortalama 7 yıl geçiren transit Uranüs, 15 Mayıs 2018 tarihinden başlayarak (Kasım – Mart 2019 arasında Koç burcuna geriledikten sonra) 2025 yılına kadar düşük sayıldığı Boğa burcunda ilerleyecek. Uranüs burç değiştirdiği zamanlarda aslında hangi konularda köşeye sıkıştığımızı açıkça görmeye başlar ve isyankâr bir tutumla özgürlüğümüzü kazanmanın yollarına başvurur, fiziksel, toplumsal ve psikolojik bariyerleri yıkar ve reformist girişimleri destekleriz.


Şu an yaşayan pek çoğumuz Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ya da Plüton Akrep burcundayken dünyaya geldiğimiz için, Akrep burcunun karşıt burcunda yani Boğa’da gerçekleşecek Uranüs transitinin ortak kaderimiz üzerinde belirleyici bir rolü vardır ve hepimizi mutlaka bir şekilde etkileyecek olan bir gökyüzü hareketidir.

Uranüs: Devrimlerin Gezegeni

Astroloji şeyler arasındaki gizemli bağlantıların sembolik dili, mistik bir senkronizasyondur. Astrolojide gökyüzü ve yeryüzü gökyüzündekiler ve yeryüzündekiler birbirilerine senkronize bir şekilde devinirler.


Bir gezegen keşfedildiği zaman, dünyevi olarakyaşanan değişim ve gelişmelerin bu gezegenin özellikleri olduğu düşünülür. Dolayısıyla 1781 yılında İkizler burcundayken keşfedilen Uranüs Fransız devrimi, Endüstri devrimi ve Amerikan devrimiyle ilintili bulunur. Özgürlük Uranüs için anahtar kelimedir. Uranüs’ün bağımsız kadın hareketleri ve feminizmle de yakından ilgisi vardır.


Uranüs transitleri fark etmeden zincirlenmiş olduğumuz şeyleri, içinde sıkıştığımız tuzakları, neyin kölesi olduğumuzu ve etrafımızı saran görünmez kafesleri görmemize vesile olur. Ancak böyle bir farkındalık yaşadığımızda, başka bir hayatın mümkün olduğunu hatırlayarak, zincirleri ve kafesleri kırmak, tuzakları bozmak için harekete geçeriz.


Uranüs Koç burcundayken neler oldu?

Koç burcu “ben” merkezli şeyleri vurgular ve Koç astrolojide kafa ve yüz bölgesini temsil eder. Son yedi sene içerisinde hiçbir aracıya ihtiyaç duyulmadan yapılan bireysel reklam ve kampanyaların gelişimine tanık olduk. İnternet üzerinden “fenomen” olarak kendi imaj ve markasını icat edenler, instagram, selfie, selfie çubuğu gibi teknolojik araçlara ve kavramlara aşina olduk. Yüz tanıma teknolojisi geliştirildi. Şimdi Boğa burcunun simgelediği konularda çok hızlı değil, fakat yavaş ve istikrarlı bir şekilde büyük ve kalıcı değişimler yaşayacağız.


Para Reformu

Uranüs reform, devrim, yeni icatlar, teknolojik gelişmeler gibi konuları temsil ederken, Boğa burcu ekonomi, para, bankacılık gibi alanlarla ilgili bulunur. Uranüs transiti dünyanın bilinen ekonomik sistemleri içerisinde elimizin kolumuzun nasıl da bağlı olduğunu fark ettiren, bizi alarma geçiren bir etkidir. Bu nedenle Uranüs’ün Boğa burcunda ilerleyeceği yedi sene boyunca güncel para birimlerinin dijital değerlere dönüşümü söz konusu olabilir. Ekonomik düzenin kurumsal yapıları karşısında bağımsız ekonomik yapılar geliştiren insan toplulukları bulabilir. Böylece bankacılık ve para reformu yani finans devrimi gerçekleşebilir. Bir yerleri kiralamak ya da bir yerlere sahip olmak gibi kavramların, kredi kartlarının kullanımı, vergilendirme sistemleri ve daha pek çok finansal alışkanlığımızın dönüşeceği zaman dilimine adım atıyoruz.


İklimin de ortamın da havasını bozması ve alt üst etmesiyle ünlü bu gezegen bedensel ve psikolojik şok, elektrik şoku ve elektriğin şaşırtıcı gücü demektir. Göklerin ve şimşeklerin tanrısı Uranüs’ün modern dünyadaki izdüşümü elektrik ve elektrikle çalışan, doğal bir kaynak olan elektriği kullanan hatta son dönemde “kazıyan” teknolojilerdir.


İnsanlığın değeri ve İnsan olmanın bedeli

1935 – 1942 yılları arasında Uranüs Boğa transiti büyük buhran yıllarına ve Wall Street borsasının çöküşüne eşlik etmiştir. Savaş zamanında para yerine geçen kuponlar kullanılmış ve hatta bazı yerlerde bu kuponlar inanılmaz değer kazanmıştır. Aynı dönem insan hayatının değerini de sorguladığımız zamanlardı. 2018 yılının mayıs ayında yeniden Boğa burcuna ilerleyecek Uranüs, insanlığın değerini ve insan olmanın nelere mal olduğunu yani bedelini yeniden düşünmek zorunda kalacağımızın işaretidir. Alışageldiğimiz değer sistemlerinde bir resetlenmenin eşiğindeyiz. Uranüs Boğa burcundayken doğan çocuklar ise yeni dünya ekonomisini icat eden yetişkinler haline gelecekler.


Finans Devrimine hazırlık yılı 2018: Ekonomide global kargaşa

Uranüs Boğa burcuna ilerlediği mayıs ayından itibaren globalanlamda ekonomikbir sarsıntı meydana gelebilir. Mayıs ayında gerçekleşecek protestolar belli ki diğer Mayıs eylemlerine benzemeyecek. Özellikle 15 -18 Mayıs tarihleri arası dünyayı sarsacak zamanlar olarak göze çarpıyor. Dolar, Euro, Sterlin gibi para birimlerinde ani yükseliş ve düşüşler gözlemlenebilir. Bir kez daha elektronik para birimlerinin etkisine tanık olabiliriz. Ancak transit Satürn Oğlak burcunda ilerleyeceği için devlet politikaları para reformunu destekleyici olmak yerine 2019’un son aylarına kadar genel anlamda “baskılayıcı” yöntemler geliştirebilirler. Fakat bu baskılayıcı yasalar uzun vadede işe yaramayacaktır zira bildiğimiz bankacılık, para ve vergi sistemleri 2019 yılının son üç ayından başlayarak 2020 yılının sonundaki Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki birleşimiyle iflas edebilir. 2023 yılında Jüpiter’in Boğa burcuna, Plüton’un Kova burcuna ilerleyecek olmaları finans reformunu kaçınılmaz kılan diğer astrolojik faktörler olarak sıralanabilir.


2019 senesinin sonuna kadar dijital değerlerle ilgili zaman zaman “hevesler kursakta kaldı” benzeri açıklamalar yapılması, “neredeyse devrim oluyordu” başlıkları atılması normal karşılanabilir. Fakat dönüm noktası, asıl değişim 2019 Kasım ayından itibarenbaşlayacak.


Uranüs bir diğer burca ilerlerken bu burcun kapsadığı konularda reform gerçekleştirmek için yeni araçlara ve yeni icatlara ihtiyaç duyarız. Uranüs Boğa burcunun ilk derecelerindeyken yeni finans teknolojilerine yatırım yapılmasında müthiş bir yaygınlık ve girişimcilik gözlemlenebilir.


2020 yılıyla birlikte Plüton, Jüpiter ve Satürn gezegenleri Oğlak burcunda birleşecekler. Bu üçlü ittifaksiyasi anlamda iş birliği yapan üç ülkenin ya da üç farklı ve yeni gücün, yozlaşmış ve sistem olarak zayıflamış iş dünyasının alışıldık standartlarını yıkacağı anlamına gelebilir. Aynı tarihte gökdelenlerin hem fiziksel hem de metafor anlamıyla çöküşü gündeme gelebilir.


Yeni Kuşak Liderler

Mitolojide oğlu Satürn tarafından orakla hadım edilen Uranüs simgesel olarak eskiyen sistemlerin yeni oluşumlar tarafından kastrasyonudur. Uranüs Boğa transiti iş dünyasının gücü elinde tutan sözüm ona kodamanlarının daha genç kuşak tarafından şok edici bir şekilde yerlerinden edilmesiyle ilgili olabilir.


Günümüz dünyasındaki bu tip bir simgesel kastrasyon ancak yeni değerler, özellikle de dijital değerlerler üretmekle mümkün olabilir. Var olan liderlerin yerini radikal biçimde yeni liderler alabilir.


Mayıs’tan itibaren bilinen büyük ekonomik toplulukların ve önde gelen siyasetçilerin sembolik kastrasyonuna, ekonomik ortaklıkların dağılmasına ve yenilerinin oluşumuna, Wall Street krizine, en azından bir büyük bankanın sonunun gelişine, Bitcoin kadar etkili bir dijital birimin bir anda ortaya çıkışına ve bu değerin yükselişine, bir siyasetçinin ölümünün ardından dengesizleşen ekonomilere tanık olabiliriz. Kurumsal kişilerinözel hesaplarıyla ilgili belgelerin hacklendiğini duyabiliriz. Bu şekilde ortaya çıkarılan bazı gerçekler devletleri ve devlet yetkililerini zora sokan yasal reformların önünü açarak demokratik süreçler başlatabilir.


Boğa Burcuna özgü diğer reformlar

Geçmişte sentetik fiberin, naylonun icattı da Uranüs Boğa transitine denk gelir. Uranüs Boğa para kadar, tekstil, gıda devrimleriyle, uzay çiftçiliğiyle, gelişen ses, ekran ve görüntü, su filtresi teknolojileriyle de ilintilidir. Yeni toprak ekin ve bitki teknolojilerinin yaygın olarak kullanılması, 3D yazıcılarla kıyafetler tasarlanmaya başlanması ve bu girişimlerin evrenselleşmesi, akıllı telefonlar gibi kıyafetin de akıllısının piyasaya sürülmesi mümkün. Bildiğimiz inşaatların yerini yeni teknolojilerle oluşturulmuş binalar alabilir. Bloklarda yani binalarda toprağa ihtiyaç duyulmadan bitkiler yetiştirilebilir. Uranüs Boğa burcunda komün yaşamı destekleyen projeleri de temsil eder.


Uranüs’ün Boğa transitine dair yapılabilecek en alışılmadık öngörü sanırım dünyada uzaylı yaşamın varlığına rastlanması ya da uzaylı yaşam formlarıyla iletişim kurulması olurdu!


Geleceği Şimdiye Taşıyan Unsur

Tıpkı elektriğin keşfiyle karanlık çağların bir anda aydınlanması gibi Uranüs geleceği şimdiye taşıyan beklenmedik unsurdur. Uranüs etkisinde gerçekleşen değişimleri ani ve şok edici bir tarafı vardır. Bu yüzden de Uranüs transitlerinde değişime uyum sağlayarak, esnek olarak hazırlanmak gerekir. Değişim bir felaket ve afet ihtimaline yoğunlaşarak değil, değişim bir ihtiyaç ve gereklilik olarak algılanmalıdır.


Cesaret ve umutla

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Burcları nasıl etkikeyeceğinide yazarmısınız
    CEVAPLA
  • Misafir Boga burcuyum zit burcumun akrep olmasi ne buyuk talihsizlik!!!
    CEVAPLA
  • Misafir muhteşem...
    CEVAPLA
  • Misafir akrep hep durağan hep azlar ile yetinen hayata ataçla tutturulmuş ama buna rağmen çaba gösteren yardım eden o anda değil ama yeri geldiğinde canını yakanı herkesin için de rezil eden kendi yapmasa bile görünmez güçlerine bunu yaptırtan .. aşk da para da hayatda kısmeti kısıtlı olan bir burçtur...akrebin görevi diğer insanların kaderini olumlu yönde değiştirmekdir bunun için vardır....
    CEVAPLA
  • Misafir 3mayis bogayim
    CEVAPLA
  • Misafir Kristin hanım ellerinize sağlık,Uranüsün tetikleyeceği değişimlere ihtiyaç var,iyi ki de ve tam zamanında geldi
    CEVAPLA
  • Misafir Akrep burcu 2018mart aşk
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.