X

Nedendir bilmem , şu sıralar gençlik yıllarının güzelliği takıldı aklıma,hayıflandım biraz. Söyeyip dururdu büyükler, hatta öncesinde derin bir “Ah!” çekerlerdi. “Gençliğinizin kıymetini bilin! Bugünler bir daha geriye gelmeeeezzzz!” diye. Önce ilgiyle bakardım daha neler söyleyecekler diye, sonra sinir olurdum içimden. Başka hiç bir şey söylemezlerdi çünkü. “Ne yapmak lazım?” diye açıkça sorduğumu da çok iyi hatırlıyorum. Cevap “ Kıymetini bilin işte” olurdu. Bilemedim tabii. Anlayamadım ki ne yapmam gerektiğini... Geçti gitti birdenbire o yıllar ve hiç bir şey anlamadım ben bu işten. Hani 2 gün içinde bir dünya yeri göstermeyi planlayan şehir turları vardır ya, onlardan birine katılmış gibiyim. Bir sürü yer görürsünüz ama hepsi yarım yarım kalır, içinize sinmez, hakkını veremezsiniz ya, o hesap. Beklentiler çok büyüktür başta ama sonra fazla hızlı gelişir her şey, pek bir şey anlamazsınız sonuçta.


O yüzden biraz bu konuyu deşesim var benim. “Kıymetini bilin”le kalmayıp bir bir sıralayacağım önerilerimi. Belki birilerine bir hayrım olur. Fikirlerime hak verirseniz siz de bildiğiniz tanıdığınız gençlere aktarın lütfen. Ne mi öneriyorum?



Daha çok şey var aslında söyleyecek ama fazlası da sıkar diye korkuyorum. Bu kadar olsun söyleyeyim dedim, geriye alamadığım yılların öğrettiği dersleri aktarırsam belki birilerinin işine yarar diye düşündüm. Hayat çok güzel ve her evresine hakkını vermek gerek. Gençlere ve her zaman genç kalanlara daha güzel.


Sevgiyle kalın…