X

Tarif defterimden;

Öyle ince hamur açmakla uğraşmadan kolaylıkla yapabileceğiniz tahinli çörekleri çay saatleriniz için deneyin derim...


Servis: 9 adet

Hazırlama & mayalama süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 30 dakika


Malzemeler:


Tahinli iç harç için;


Üzerlerine;




Yapılışı:

*Ilık süt, maya ve şekerin 1 tatlı kaşığını küçük bir kaseye aktarın, üzerini streç film kaplayıp baloncuklar oluşana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.


*Sıvı yağ, tereyağı, toz şeker, tahin ve sütlü & mayalı karışımı yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Unun 4 bardağını ekleyip yoğurmaya başlayın, ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz (gerekirse yarım bardak unu da ilave edin).


*Hamurun üzerini streç film ve temiz bir örtü ile kapatıp ılık yerde iki misli hacime ulaşana kadar 35- 40 dakika bekletin.


*Hamur mayalanırken bu arada tahinli iç harç malzemelerini bir kasede iyice karıştırın.


*Mayalanan hamurun havasını çıkarmak için elinizle hamura bastırın, temiz bir tezgah üzerinde 35 * 40 cm boyutunda olacak gibi merdane yardımıyla açın. Üzerine tahinli karışımı yayın, geniş tarafından bıçak veya hamur kesicisiyle iki parmak genişliğinde şeritler halinde keserek rulo yapın.


*Rulo yapılmış hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak çırpılmış yumurta sarısı & süt karışımdan sürün, ortalarına susam serpin.


*180 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.


Kısa notlar;

*Bu tarifte elimdeki çifte kavrulmuş tahini kullandım.


*Hamurunda da tahin olduğundan pütürlü oluyor, bundan dolayı endişelenmeyin, tahin kıyır kıyır doku sağladığından hamura mutlaka ekleyin derim.


Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...