X

Dağ çayının içinde vücudumuz için faydalı birçok uçucu yağ bulunmkaktadır. Dağ çayı bitkisi ilaç yapımında dahi kullanılıyor. Özellikle mide problemleri için birçok faydası olan dağ çayı hazmı kolaylaştırarak hazımsızlık nedeniyle oluşan mide ağrılarının ve şişkinliklerinin önüne geçiyor.


Dağ çayı bitkisi, Batı Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara ve Güney Doğu Anadolu’nun orman içlerinde, çalılıklarında, yaylalarında ve dağ eteklerinde bulunuyor.



Dağ çayı nasıl tüketilir?

Dağ çayı bitkisi en çok çayı demlenerek tüketiliyor. Aktarlardan ya da online alışveriş sitelerinden temin edilen kurutulmuş haldeki dağ çayını demlemek için iki farklı yöntem bulunuyor.




Dağ çayı bitkisi saç sağlığı için de oldukça yararlı. Yağ şeklinde de satılan dağ çayı yağını aynı oranda badem yağı ya da zeytinyağı gibi faydalı yağlarla karıştırarak saç diplerinizden uçlarınıza sürebilir. Yaklaşık 2-3 saat bu şekilde beklettikten sonra yıkayıp durulayabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı, gür ve uzun saçlara sahip olabilir, saç köklerinizi de saç tellerinizi de güçlendirebilirsiniz.





Dağ çayı bitkisinin faydaları nelerdir?














İçerik: Yemek.com