X

Bazı insanları nasıl da geçen senede bırakmak istiyoruz değil mi? Belki aynı insanlardan illallah etmişizdir, hadi sayalım mı?


1- Hiçbir iş yapmadığı, hatta pek de bir şey bilmediği halde, kendi reklamını olağanüstü yapıp, aslında etrafındakiler tarafından gercekleştirilen her güzel işten kendine pay çıkartan fırsatçı uyanıklar.


2- Arkadaşınla plan yaptığında, o plana dahil olmayacağı halde, sizin adınıza değiştirmeye çalışan, bunun için de o ortak arkadaşını ikna etmeden yakanızdan düşmeyen maydanozlar.


3- Herşeyin kötü, her insanın üçkağıtçı ve güvenilmez, geleceğinse umutsuz olduğunu düşünen, ömrü dert anlatmak ve şikayet etmekle geçen karamsarlar.


4- Hayatı boyunca aşk acısı çeken, seni onun bir kişiye neden bu kadar takılı kaldığını düşünmeye iterken aslında çoktan 15. aşk acısına geçen daimi acılılar.


5- Senden duydugu her şeyi sana satmaya çalışan, fırsat buldukça da "ben sana söylemiştim, ben biliyordum" u anında yapıştıran çok bilenler hatta en çok bilenler.


6- İnsanlara, kendisinin katıldığı bir eylem, bir görüş, bir yürüyüş hakkında neden yazmadığını, neden görüş belirtmediğini soran, dahası, laf sokmaya kalkan hadsizler.


7- Kendi haline bakmadan insanların ilişkilerine, yaşamlarına burunlarını sokan, karşılığında laf yemekten bıkmayan, usanmayan amaçsızlar.


8- Olduğundan farklı görünmeye çalışan, kendi dünyasını ondan başka kimsenin göremeyecegini zanneden kompleksliler.


9- Herkesin kendilerinden korktuğu hissiyatına kapılıp, aslında insanların muhattap olmamak için uzak durmayı seçtiğini anlayamayan arızalı bünyeler.


10- Sevdiğin arkadaşının sevmediğin, güvenmediğin arkadaşı olan, yani atsan atılmayan, satsan satılmayanlar.


11- Girdikleri her ortamda, sürekli gerilip, etrafındakileri de geren geçimsiz çiftler.


12- "O bile yaptıysa ben kesin yaparım, ben istesem her şeyi yaparım da yapmadım, bulaşmadim"cı özel yetenekler(!).. Sizin "2013'te kalsin, aman buralara gelmesin" dedikleriniz kimler?