X

Her yaz aynı terane. Mayıs ayına kadar son derece fit ve iyi geliyorum. Ne oluyorsa Mayıs ayında başlıyor. Her Mayıs – Haziran kilo alıyorum. Ne kadar sağlıklı beslensem de, ne kadar spor yapsam da bu artık bende kaçınılmaz bir şey oldu. Sanıyorum yaz aylarının gelmesi ile daha fazla dışarı çıkmak, tatiller, bayramlar, ev yemeklerinde azalma buna etken. Metabolik bir rahatsızlığım olduğu için de zaten metabolizmam kağnı hızında çalışıyor ve artık bünyeme giren düzenim dışındaki her şey depolanıyor. Ben de yine bu Mayıs – Haziran rutininde üç kilo aldım. 1 kiloyken "aman gider hemen" dedim. 2 kilodayken "bayramdan sonra icabına bakacağım" dedim. 3. Kiloya geldiğimde içimde "artık durmalısın" isyanı başladı.


Dün Instagram hesabımda bunu yazmıştım ve haftaya bir hafta detoks yapacağımı yazmıştım. Bu hafta yapamıyorum çünkü yarın eşimin doğum günü. Pazartesi günü her sene iple çektiğim, son günlerde heyecandan artık duramadığım Tarkan konseri var. Çarşamba günü de benim doğum günüm. Bu üç gecede de elimde bir smoothie şişesi ile pek neşeli durmam sanırım. O yüzden 13/07’de bir haftalık detoks yapacağım, hadi katılın birlikte yapalım dedim ve ne çok kişi katıldı. Meğersem bu konuda tek değilmişim, benim gibi tatil kilolarından muzdarip ne çok kişi varmış. Birlikten kuvvet doğar deyip kolları sıvadım.


Nasıl yapacağım?






Muz, incir, kavun hariç bir meyve ve fıstık ezmesi

Sabah ve öğlen yumurta yememişsem 1 haşlanmış yumurta ve bol salata

Bir kase yoğurt ve bir meyve

1 bardak süte konmuş 1 yemek kaşığı chia tohumu ve 1 meyve

2-3 kaşık lor peynirli kocaman bir salata







Herkese sağlıklı, mutlu ve şekersiz günler dilerim.

www.semasumeli.com


Not: Herhangi bir kronik rahatsızlığınız, gebelik veya emzirme durumunuz, kullandığınız sürekli bir ilacınız varsa doktorunuza danışmadan beslenme değişiklikleri yapmayınız. Bu kendim için yapacağım bir hafifleme programıdır.